Premiär för FN-dag för ungdomar

FN-dagen International Youth Day firas för första gången i Varberg på fredag med unga lokala talanger på scen.

ANNONS
|

– Vi hoppas att det kommer mycket folk, säger Moa Erlandsson, 15, som är en av de som ska sjunga på festivalen.

HN träffar henne tillsammans med Moa Johansson, 18, John Bladh, 17, och Elias Naessén, 16. De ska alla vara med på scen på fredag. John och Elias ska spela med sitt band och kompa några av sångerskorna.

– De kontaktade oss från kommunen och nu har vi övat in tolv nya låtar som vi ska spela när de olika tjejerna sjunger, berättar Elias som spelar elbas och banjo.

De tycker alla att det känns speciellt och att det är proffsigt på ett sätt som de inte är vana vid.

ANNONS

– Allt är av bättre kvalitet med bättre utrustning och riktiga tekniker, säger John Bladh som spelar klaviatur.

Moa Johansson berättar att hon och Moa Erlandsson bland annat ska sjunga låtar av Justin TImberlake och Christina Aguilera.

Internationella Ungdomsdagen är en FN-dag som firas den 12 augusti över hela världen. Den är tänkt som en möjlighet att uppmärksamma ungdomsfrågor genom bland annat konserter och workshops men även genom möten mellan politiker och ungdomsorganisationer.

– Vi vill lyfta de lokala talangerna som håller på med musik och låta dem synas och höras under professionella former. Vi hoppas också att detta skall vara starten där unga får vara med och arrangera en stor festival och på sikt vill vi att unga arrangörer ska ta över själva säger ungdomschefen Jari Kajanne i Varberg.

Festivalen arrangeras av "Ung i Varberg" som är ett samlingsnamn när enheterna under Ungdomsavdelningen samarbetar.

Dogge Doggelito har anlitats som konferencier för de cirka 25 framträdanden som man ska hinna med från kl 17 och framåt.

Det blir lokala band och soloartister från Varberg samt akter från övriga Sverige . Dj Maximillian spelar in sommarnatten. Vid dåligt väder flyttas scenen från torget till Varbergs teater.

ANNONS
ANNONS