Slagsmål efter trafikolycka - förare försvunnen

Strax efter klockan 22 på julaftonskvällen blev det turbulent på vägen mellan Lindhovsrondellen och Bläshammarskolan i Varberg. En bilist som stannade till vid en bilolycka tyckte att den ene föraren luktade alkohol, och försökte göra ett envarsgripande för att hålla kvar föraren på platsen. Föraren kunde dock smita när den ingripande bilisten blev slagen av passageraren till olycksbilen.

ANNONS
|

– Det blev lite rörigt på platsen, summerar Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, och tar det sedan från början:

Polisen larmades strax efter klockan 22. Det hade då inträffat en olycka mellan två personbilar. Det var inga personskador där - bara plåtskador - men när en tredje bilist stannade till vid olyckan började allt spåra ur.

– Bilisten som stannade till vid olyckan ringde polisen för att han tyckte att föraren till den ena bilen luktade alkohol. Inringaren försökte sedan göra en envarsgripande på föraren. Inringaren var rädd att föraren skulle försöka köra ifrån platsen när han var påverkad, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Men under inringarens gripande hoppade passageraren till bilen med föraren ut och började slå inringaren. Föraren kunde då springa från platsen.

– Lite senare anlände en annan anhörig till föraren, och den anhörige började också slå inringaren. Den anhörige kom till platsen utifrån och var inte med från början.

Polisen sökte med hund efter den försvunne föraren, men kunde inte hitta honom.

– Men han är utpekad av ett vittne på platsen, så vi tror att vi vet vem han är, säger Thomas Fuxborg.

Ärendet utreds nu som misshandel, olaga hot och smitning från trafikplats.

Det blir svårt att påvisa rattfylleri om föraren sprang iväg?

– Ja, det blir svårt i detta ärende. Det var ju inringaren som sa att han luktade alkohol. Dessutom stod bilarna still när inringaren kom fram till olycksplatsen, så man måste också bevisa att föraren faktiskt körde bilen, säger Thomas Fuxborg.

Det ska finnas flera vittnen till händelsen. Både passageraren och den anhörige är misstänkta för misshandel.

ANNONS