Villa helt övertänd utanför Väröbacka

En villa utanför Väröbacka i Varbergs kommun har brunnit i natt. Räddningstjänsten åkte till platsen med åtta enheter för att släcka branden, men tog sedan beslutet att låta villan brinna ner.

ANNONS
|

SOS larmades strax efter halv två natten mot fredagen. När räddningstjänsten kom fram var villan helt övertänd.

Räddningstjänsten var på plats med åtta enheter för att släcka branden. Även ambulans var på plats.

– Det är någon form av sommarstuga. Det är en granne som har larmat som har sett att brinner från taket, säger Johan Wallin, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Släckningsarbetet påbörjades, men eftersom det var ett sådant aggressivt förlopp på branden tog räddningstjänsten beslutet att låta villan brinna ner under kontrollerade former.

– Det brann redan för fullt när vi kom till platsen så vi lät villan brinna ner. Det viktigaste var att skydda närliggande hus, där ligger en närliggande villa bara 10-12 meter ifrån, säger Johan Wallin.

ANNONS

Vid halv fyra-tiden på morgonen var branden ännu inte helt släckt. Vid klockan 07 meddelade Johan Wallin att han ännu inte hunnit åka ut till villan, men att räddningstjänsten lämnat och att villan därför bör vara nedbrunnen.

– Vi åker ju inte därifrån om det fortfarande brinner. Jag skulle kunna tänka mig att det fortfarande ligger och pyrer lite och att vi har två, tre brandmän kvar på platsen, säger Johan Wallin.

Ägarna till huset är enligt räddningstjänsten bekräftat bortresta. Det är inte klarlagt hur branden startade, men polisen har inlett en förundersökning om mordbrand – något man gör på rutin innan en teknisk undersökning genomförts.

ANNONS