Brand i Kungsmässans parkeringshus

En bil började brinna i Kungsmässans parkeringshus i Kungsbacka under lördagen. Räddningstjänsten var på plats med flera enheter och varuhuset utrymdes.
– Det var väldig kraftig rök, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Larmet kom in till SOS Alarm vid 15:30 på lördagseftermiddagen.

– Flera har ringt och sagt att det är rökigt. Räddningstjänsten är på plats men vi har inte fått någon återkoppling därifrån än, sa Nina Janowicz, teamledare på SOS Alarm, precis efter att larmet kom in.

Räddningstjänsten skickade flera styrkor till platsen. Bilen som brann kunde snabbt släckas, men det var mycket rök i parkeringshuset.

– Vi ventilerar ut parkeringshuset med fläktar, sa Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Röken ska även ha spridits till varuhuset som fick utrymmas.

– Det var tillräckligt med rök för att man behövde tömma det, det var väldig kraftig rök från den här bilen, sa Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

Uppmanades lämna byggnaden

Claes Tovetjärn var i varuhuset när det evakuerades.

– Alla kunder uppmanades att lämna byggnaden och gå ut via entré fyra. Varuhuset såg sedan ut att stängas. Sen hörde vi utryckningsfordon komma till platsen, berättade han.

Branden ska inte ha spridit sig, men fordon som stod nära den aktuella bilen kan ha skadats. Vid 16.15 meddelade räddningstjänsten att de räknar att vara kvar på platsen i en timme för att få ut all rök.

– Vi kommer släppa på så att folk kan hämta sina bilar, sa Bosse Florell.

Även Polisen larmades till platsen och kommer undersöka om något brott ligger bakom bilbranden.

– Bilen är tagen i beslag, sa Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

ANNONS