Flera halkolyckor - "Glashala vägar"

ANNONS
|

Strax före halv elva skedde två halkolyckor på E6 i närheten av Uddevalla. En lastbil körde in i mitträcket och halkade in i en av pelarna vidviaduktenvid Ljungskilemotet.

Strax norr om lastbilsolyckan krockade två personbilar i södergående körfält. En person fördes i ambulans till sjukhus med bröstsmärtor. Enligt polisen är det helt stopp i trafiken i södergående riktning.

Det råder extremhalka på motorvägen vilket har lett till flera trafikolyckor under morgonen.

Strax innan klockan nio ska en bilist ha kört av vägen i samband med att den blivit omkörd av en lastbil.Olyckan inträffade på E45 i södergående riktning i höjd med Björkebacken mellan Trollhättan och Lilla Edet.

ANNONS

– Ingen ska ha skadats men det har bildats lite köer. Eftersom det är glashalt på vägen har det uppstått kökrockar mellan andra bilar, säger Peter Grönros, inre befäl på Närf.

Hur många bilar det handlar om är i nuläget oklart. En kort stund efter det första larmet ska en annan bilist ha kanat in i en lastbil. Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats. Strax innan klockan tio på förmiddagen var trafiken helt stillastående i väntan på bärgning.

Flera olyckor i området

Vid tretiden undernatten till fredagen råkade en bilist ut för en trafikolycka vid Sjuntorpsmotet på E45.

– Bilen fick sladd och voltade över vägräcket, men landade på rätt köl igen. Bilen är totalkvaddad men föraren klarade sig som tur var väl, men ska ha fått smärtor i armen, säger inre befäl på Trollhättepolisen.

"Har saltat under natten"

Inget annat fordon ska ha varit inblandat i olyckan och enligt polisen har väglaget varit förrädiskt under morgontimmarna.

– Våra patruller rapporterar om att det är glashalt ute på vägarna, säger inre befäl.

Trafikverket bekräftar den bilden.

– Vi har saltat under natten men saltet behöver hjälp av bilarna för att ha bättre effekt. Nu när trafiken har kommit igång ska det vara bättre på de stora vägarna. Småvägarna kan fortfarande vara hala. Där ska man vara lite extra försiktig, säger Richard Hovemyr, trafikledare på Trafikverket.

ANNONS

Voltade på riksväg

Tidigt på fredagsmorgonenkörde en bil av vägen i Lillesjöområdet utanför Uddevalla och ungefär samtidigt voltade en bil av vägen och hamnade på taket på riksväg 41 i Kinna. Det finns ännu inga rapporter om personskador.

Vid halv tvåtiden natten mot fredag körde en bil av vägen på E6 utanför Kungälv i riktning mot Malmö. Föraren var kvar i bilen när larmet kom. Det är oklart om personen blev skadad.

ANNONS