Amanda Andersson om inspelningarna av "Halv åtta hos mig" på TV4

Fälttävlansryttaren Amanda Andersson, 21, från Morup är en av fyra deltagare som gör upp om 15 000 kronor när TV4:s långkörare ”Halv åtta hos mig” från Falkenberg sänds 4-7 september.
– Det är ett minne jag kommer ha med mig hela livet, säger Amanda.

ANNONS
|

Amanda Andersson stod på en tävling i Polen och lagade mat när produktionsteamet bakom ”Halv åtta hos mig” ringde.

– De hade fått in ett tips och ville casta mig. Jag tänkte: Varför ska jag göra detta? Jag håller på med hästar. Jag kan inte laga mat och ska inte vara med i något matlagningsprogram, berättar Amanda om sin första reaktion på samtalet.

Men hon gick med på en casting hemma på Munkagård och fick sedan frågan om hon ville vara med i programmet. Det tog en halvtimme, men sedan tackade hon ja. Att hitta en lucka mellan allt hästjobb på gården var inte det lättaste.

ANNONS

– Det var bara att trycka in det någonstans. Jag kom direkt från tävling, så hästarna fick vila medan jag gick på middagar. Det hör ju inte till vanligheterna att man bokar upp sig på fyra middagar på en vecka.

Amanda gick in med inställningen att det mesta skulle lösa sig på själva inspelningsdagen, men mathandlingen fick hon göra i förväg.

Inspelningarna började klockan åtta på morgonen där förmiddagen gick åt till Amandas personporträtt och eftermiddagen till att förbereda de tre rätterna. När gästerna kom vid 16.30-tiden var det mesta klart.

– Jag fick 20-30 minuter per rätt för att göra färdigt det sista. Sen när de andra drack fördrink och gick husesyn fick jag lite vila.

Det hände många saker under inspelningen och Amanda delar med sig av en händelse från ”sitt” avsnitt som sänds på onsdag 6 september.

– Jag skulle göra en champagnesås och jag tror att någon i produktionen hade skakat champagneflaskan, för korken är rätt nära att gå rätt in i den som håller kameran. Men det gick bra.

Det blev en lång inspelningsdag som höll på ända fram till 01.30 när de sista synkarna var gjorda och de andra deltagarna – Madeleine Beckman, Hugo Bengtsson och Arduino Punzo – åkte hem.

ANNONS

– Det roligaste var nästan när vi var ”off cam” och pratade med varandra. De stunderna minns jag väldigt mycket av. Det var ett helt fantastiskt gäng och vi hade nog ännu roligare än det ser ut på tv.

Första inspelningsdagen bjöd på lite dramatik.

– Vi började synka på ett hotell i Falkenberg och sen fördes vi var för sig till ett ställe (där första värden bodde) utan att veta vart vi skulle. Och de gömde oss för varann.

Har ni haft bra kontakt med varandra efter inspelningarna?

– Väldigt bra. Vi ska träffas i efterhand och ta en middag för att prata om det här galna äventyret. När programmen sänds nästa vecka kommer vi titta på eget håll, men sen ses vi nog i efterhand och tittar tillsammans.

Avsnitten spelades in redan i juni förra året, då planen var att de skulle sändas förra hösten.

– Det har gått så lång tid, så jag kommer inte ihåg jättemycket. Det är nästan lite ”ska skämskudden fram nu?”, men det ska bli jättekul. Det är många som frågat när det ska sändas, så det är bättre att få det överstökat.

Hade du ställt upp igen om du fick frågan?

ANNONS

– Ja, absolut. Jag hade så roligt när vi spelade in och det är ett minne jag kommer ha med mig hela livet. Det är superkul att få se en produktion inifrån och utmana sig själv.

För Amanda släpps avsnitten i en speciell tid då hon är mitt uppe i förberedelserna till EM i fälttävlan för Young Riders som avgörs 13-17 september i Italien. Där ska även Wynja Eriksdotter Rubin, 20, från Långås vara med.

LÄS MER:Så gick det för Amanda Andersson i "Halv åtta hos mig"

LÄS MER:En dag på gården med Amanda Andersson – som drömmer om OS

LÄS MER:Amanda Andersson blev historisk dubbelmästare

LÄS MER:Morupsryttaren Amanda Andersson överraskade i internationell fälttävlan

Halv åtta hos mig

Fyra deltagare gör upp om 15 000 kronor. Om flera personer hamnar på samma poäng får de dela på pengarna. Deltagarna ger ett betyg mellan 1 och 10 till de andra deltagarna och kan därmed påverka utgången av tävlingen själva.

– Vi måste ju döma rättvist. Spelreglerna när vi går in är att vi ska bedöma allt ärligt och jag får lita på att alla gör det. Jag bedömde det jag såg, smakade och upplevde. Jag är ju en tävlingsmänniska och gick in för att vinna, men i så fall vill jag vinna en rättvis tävling, säger Amanda Andersson.

ANNONS