200214 Frillesås Sergey Pochkunov jublar med lagkamrater efter att ha gjort 2-2 under bandymatchen mellan Hammarby och Frillesås den 14 februari 2020 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104
200214 Frillesås Sergey Pochkunov jublar med lagkamrater efter att ha gjort 2-2 under bandymatchen mellan Hammarby och Frillesås den 14 februari 2020 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104 Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Frillesås bekräftar: Spelar på Ale arena i premiären

Ingen is på Sjöaremossen. Då flyttar Frillesås BK sin hemmapremiär till Ale arena.

ANNONS
|

Bandypremiären flyttades fram från den 23 oktober till 13 november på grund av coronapandemin. Men trots det var inte vädergudarna på Frillesås BK:s sida. Den milda temperaturen har gjort det omöjligt att lägga is på hemmaplanen Sjöaremossen inför premiärmötet med Broberg Söderhamn.

– Termometern behöver komma ned till runt fem grader. Sedan behöver vi gärna en frostknäpp också när vi har fått upp ytan så att det går fortfarande med målningen och linjeringen, sa Anders Andersson, ordförande i isbaneföreningen, tidigare i veckan.

Nu bekräftar Frillesås ny spelplats i premiären. Klubben meddelar på sin hemsida att matchen kommer spelas på utsatt datum den 14 november. Avslag sker 17.15 och 50 personer kommer att välkomnas i publiken.

ANNONS

Innan det blev nu bekräftat att spela matchen på Ale arena var ett alternativ att skjuta fram premiären ytterligare, närmare bestämt till den efterföljande helgen. Men så kommer det alltså inte att bli.

ANNONS