Glenn Strömberg är framför allt känd för åren i IFK Göteborg och italienska Atalanta, men det var i Lerkil i Kungsbacka som karriären började. Nu är den förre landslagsspelaren expertkommentator i tv.
Glenn Strömberg är framför allt känd för åren i IFK Göteborg och italienska Atalanta, men det var i Lerkil i Kungsbacka som karriären började. Nu är den förre landslagsspelaren expertkommentator i tv. Bild: Henric Holmberg

Glenn Strömberg besökte Varbergs Bois träning

Han är ett av de mest välkända ansiktena i fotbolls-Sverige. Under måndagen var Glenn Strömberg, 64, på plats i Varberg och passade på att besöka Varbergs Bois träning.

ANNONS
|

Det var en ovanlig syn som mötte stammisarna på Varbergs Bois träning på måndagsförmiddagen. Mitt emellan tränare Tobias Linderoth och sportchef Thomas Askebrand stod Glenn Strömberg, tidigare landslagsspelare och numera välkänd expertkommentator i tv. Yvigt viftande med armarna, precis som vi lärt känna honom i rutan.

– De hade fått en tung start, men det är lite mer uppåt nu. De har fått tillbaka lite spelare från skador, så det började se lite bättre ut nu. Sen sa jag väl till dem: ”Vad fin stad ni har”. Så här var den inte på min tid när jag var här. Den har blivit lite vackrare, säger Glenn på vägen från en av Påskbergsvallens träningsplaner till gamla läktaren på A-plan.

ANNONS

Vad pratade ni om mer?

– Vi hälsade bara och snackade lite allmänt om fotboll och hur läget var här nu för dem. Sen pratade vi lite om Sven-Göran (Eriksson) och hur läget var med honom.

Har du spelat i Varberg tidigare?

– Jadå. Lite mindre fotboll, men jag spelade ju pingis här en eller två gånger i veckan (med Lerkil). Det var alltid någon match här. Varberg var ju starka i pingisen ihop med Falkenberg.

Strömberg var på Påskbergsvallen för att fota sin nya kollektion med Scorett, ett skoföretag med huvudkontor i stan som sponsrar Bois.

– Vi har hållit på ett bra tag nu, sen 2015, så det är snart tioårsjubileum. Varberg är ju sko-Mecka i Sverige, så det var lätt att jag hamnade här. Det går ju jättebra för Scorett och mina grejer lyckas de hålla flytande också. De glider med fortfarande, så det är jättekul.

LÄS MER:Oliver Alfonsi närmar sig comeback i Varbergs Bois

ANNONS