Varbergs Jon Birkfeldt och Keanin Ayer Boya jublar efter reduceringen 1-2.
Varbergs Jon Birkfeldt och Keanin Ayer Boya jublar efter reduceringen 1-2. Bild: Krister Andersson

Jon Birkfeldt missnöjd efter Varbergs Bois förlust mot Djurgården

Jon Birkfeldt reducerade tidigt i andra halvlek. Men Varbergs Bois kom aldrig närmare än så.
– Vi sköt oss själva i foten, sa Birkfeldt om misstagen som kostade poäng mot Djurgården.

ANNONS
|

Jon Birkfeldt slog en för lös bakåtpassning som ledde till att August Strömberg kom på mellanhand och kapade Haris Radetinac i straffområdet.

Fredrik Ulvestad gjorde Djurgårdens andra för kvällen och Varbergs Bois, som var det bättre laget under delar av den första halvleken, gick till halvtidsvila med ett tvåmålsunderläge.

– Jag sprang med en djupledsboll och hörde ingenting bakifrån så jag tänkte att jag skulle lägga ned den. Det var olyckligt från min sida men sådant händer, sa Jon Birkfeldt.

Varbergs Bois misstag kostade

Det var ett kostsamt misstag bakåt – men misstagen kom även framåt. Både Astrit Selmani och Tashreeq Matthews hade jättelägen att spräcka Bois-nollan.

ANNONS

– Det är två hundraprocentiga målchanser. Hade vi satt dem och ändå förlorat, då hade den här förlusten känns orättvis. Men gör man inte mål på sina chanser blir det svårt att ta poäng. Jag tycker att vi sköt oss själva i foten.

Bois försökte göra en anstormning i andra halvlek. Och det började bra. Birkfeldt reducerade i efterspelet av en hörna i den 53:e minuten.

– Det var bara att trycka in den.

Då kändes det som att det skulle bli en ordentlig kvitteringsjakt men den ebbade sakta men säkert ut.

– Vi sa i halvtid att vi skulle göra ett tidigt mål så det blir lite darr på Djurgården. Det gjorde vi ju, och tio minuter efter målet så tycker jag att vi verkligen tryckte på. Men sen kom de in i det lite mer och sista kvarten böljade det lite fram och tillbaka. De kunde gjort 3–1 men vi kunde också gjort 2–2.

LÄS MER: Sömnlös natt väntar coach Persson

LÄS MER: Kevin Walker tillbaka där allt började

LÄS MER: Betygen på boisarna

ANNONS