Varbergs Ryan Moon jublar efter 1-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Varberg den 2 maj 2021 i Östersund.
Ryan Moon gjorde sitt första allsvenska mål i karriären i segern mot Östersunds FK. Bild: Johan Axelsson/Bildbyrån

Moon spräckte sin målnolla: ”Glad att kunna hjälpa laget”

Ryan Moon gjorde sin andra allsvenska start.
Då lyckades han göra sitt första mål med en nickskarv vid en frispark.
– Det känns väldigt bra, säger sydafrikanen.

ANNONS
|

Efter att Varbergs Bois hamnat i underläge klev mittfältaren Ryan Moon fram en halvtimme in i matchen. Med pannan lyckades han styra in bollen i bortre burgaveln för 1–1 mot Östersund.

– Det känns väldigt bra, tränaren gav mig chansen att spela och jag gjorde mitt första mål. Jag är bara glad att jag kunde hjälpa laget, säger målskytten.

Firade med dans

Efter målet gjorde Moon och kompisen Tashreeq Matthews en koreograferad dans för att fira Moons första allsvenska mål.

– Vi har några olika danser. Vi tycker om att ha roligt tillsammans så vi pratar under veckorna vad vi ska göra om en av oss gör mål, säger målskytten.

ANNONS

Hur härligt är det att kunna dela en sådan sak med en lagkamrat?

– Det är jättebra, det är bra att ha god kamratskap med sina lagkamrater. Man ser de nästan oftare än sin egen familj så det är väldigt viktigt att man har en bra relation till sina lagkamrater.

”Lagmoralen är väldigt hög”

Den offensive mittfältaren blev sedan utbytt i andra halvlek och kunde från bänken se Oliver Stanisic avgöra matchen med en lobbnick på tilläggstid, något som fick hela bänken att springa upp och fira med målskytten.

– Kamratskapet och lagmoralen är väldigt hög i laget. Det hjälper mycket och jag vet att om vi fortsätter att hålla ihop så kan vi fortsätta jobba på och göra bra ifrån oss. Så det betyder mycket att vi fick målet och seger, för vi trodde att det skulle bli en match där vi inte fick det att lossa men det var ett snyggt och härligt mål, säger Ryan Moon.

Läs mer: Inhopparen nickade Bois till årets första seger på övertid

Läs mer: Flera starka betyg efter första Boissegern – här är betygen

ANNONS