Gustaf Norlin och Linus Wahlqvist.

Norlin hamnade i het duell med Wahlqvist

Linus Wahlqvist gick till attack på Gustaf Norlin.
Men IFK Norrköping-spelaren blev inte utvisad.
– Domaren tar den enkla vägen ut, sa Bois-yttern.

ANNONS
|

Varbergs Bois rådde inte på IFK Norrköping. Matchen slutade 3–1. Samtidigt kanske ”Peking” skulle fått avsluta med tio man på planen.

Halvvägs in i andra halvlek hamnade Gustaf Norlin på efterkälken i en duell med Linus Wahlqvist.

Då hettade det till på ett annars kallt Varberg Energi Arena. Den tidigare lagkaptenen i U21-landslaget reste sig upp i vredesmod och tryckte till Norlin i bröstet.

– Han tycker väl att han är på boll och att jag bara är på honom. Han vill väl hävda att jag kommer in med dobbarna. Jag är säker på att jag kommer in med tårna eller ovandelen av foten, sade en besviken Norlin och fortsatte:

ANNONS

– Det rinner till i hans huvud och han börjar putta på mig. Sedan är det upp till domaren att ta ett beslut.

Angreppet fick konsekvenser. Domaren Fredrik Klitte varnade Wahlqvist. Men det var inte det enda kortet som delades ut i situationen.

– Han tar den enkla vägen ut och ger båda ett gult. Det kan kännas som att han räddar sig själv i stället för att göra det som står i regelboken.

Det låter som att du tycker att det skulle varit en annan färg på det kortet?

– Det är upp till domaren. Det är hans beslut.

Vad gav Klitte för förklaring?

– Han tyckte att jag gick in vårdslöst. Han ger till gult till honom för att han knuffar ner mig.

Domsluten har inte gått Bois väg den senaste tiden. Det har Norlin lagt märkte till.

– Det är frustrerande för oss som grupp. Det är inte lätt att vara domare i Allsvenskan. Men det känns som att vi är lilla Varberg och möter de här stora lagen. Jag vet inte om det stämmer, men det känns som att det är lättare att ta ett beslut mot oss i stället för med oss.

ANNONS

Bois-managern Joakim Persson har tidigare vädrat missnöje i domarfrågan. Han var inte särskilt sugen på att ge sin syn på situationen efter matchen.

– Jag orkar inte kommentera det, sa Persson.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson:

– Jag kör på samma svar.

Förlusten innebar att Bois nu spelat fem raka matcher utan att vinna. Laget står kvar på 27 poäng och har fortfarande en seger, eller tre kryss, upp till målet på 30 pinnar.

– Vi behöver blir bättre i sista tredjedelen. Vi har problem att få in bollen med kvalitet. Vi måste vara hetare och våga vilja vinna och våga vilja göra mål. Sätta in kropp och allting för att få in bollen. Det har vi inte riktigt just nu, sa Norlin.

Han fortsatte:

– I dag tycker jag att vi skapar en del lägen som skulle vara mål om vi är en sekund tidigare in i situationen. Det känns som att tajmingen och viljan behöver upp en nivå till.

ANNONS