Robiin Simovic.
Robiin Simovic. Bild: KRISTER ANDERSSON

Simovic med första målet när Varbergs Bois slog ”Peking”

Robin Simovic hade gått mållös i sex matcher.
Nu slog anfallaren till - och Varbergs Bois besegrade IFK Norrköping.
– Det är skönt, säger 29-åringen.

ANNONS
|

Robin Simovic hade stora förväntningar på sig när han gick till Varbergs Bois. Det var 29-åringen som på något sätt skulle ersätta Astrit Selmani.

Men inför mötet med IFK Norrköping hade inte den reslige anfallaren lyckats ikläda sig fjolårskaptenens kostym. Simovic facit efter sex matcher? Noll fullträffar.

Nu är måltorkan bruten. Simovic rakade in 1-0-målet mot IFK Norrköping efter ett inspel från Albin Mörfelt.

– Det är skönt. Det är på det viset man hjälper laget bäst, säger forwarden.

Har du tänkt på måltorkan?

– Alltså... det har ju inte gått en hel säsong. Det här var sjunde matchen i allsvenskan och ibland hamnar man i sådana perioder varje år. Det är inga konstigheter. Det var skönt att det första målet kom nu så att man kan bygga vidare på det.

ANNONS

Oavsett hur det har gått känns du lugn, är du sådan som person?

– Jag är inte 20 längre, jag ska fylla 30. Jag har varit med i matchen tidigare. Det är inga konstigheter.

Innan den första akten var över utökade Tashreeq Matthews till 2-0. En betryggande ledning, eller?

Det blev darr med en kvart kvar. Inhoppande Maic Sema knoppade in reduceringen.

– Det blir nervöst och jävligt efter ett tag i andra halvlek. Vi har en tre mot två-situation där vår spelare dansar med bollen i stället för att släppa till den en fri Albin Mörfelt. Vi har en nick som räddas på mållinjen, säger Joakim Persson.

Men Varbergs Bois höll undan och vann mötet med 2-1.

– Att vi reder ut det, fajtas hela vägen in och klarar av att ta tre poäng – den första trepoängaren hemma – det är klart att vi går stärkta ur det. Men vi grämer oss fortfarande över att vi inte tog en trea för några dagar sedan också. Den var vi nästan mer värda än den i dag, säger Persson.

Vad säger du om Simovics insats?

– Han gjorde mål, säger Persson och fortsätter:

– Han behöver det. Det är inte Astrit Selmani som kanske alla varbergare, som far och flänger i tid och otid, vill se. Det här en annan typ av spelare. I dag tycker jag att han tar många initiativ och han är stark i det felvända spelet. Oavsett om han säger att han oberörd så tror jag att han mår ganska fint i omklädningsrummet. Jag är glad för hans skull.

ANNONS

I och med segern har nu Varbergs Bois spelat ihop sju poäng på sju matcher. Det är i underkant, tycker Simovic.

– Absolut. Östersund och framåt så hade vi kanske kunnat gå rent med lite tur. Mot Malmö kunde vi tagit poäng och mot Hammarby kunde vi punkterat matchen, säger 29-åringen.

Hur högt kan det här Varbergs Bois flyga?

– Vi har mött många topplag och vi visar att vi är att räkna med. Det är ingen som kan komma hit och tro att det blir enkelt. Vi dominerat stora delar i flera matcher, som exempelvis i de första halvlekarna mot Hammarby och Malmö, avslutar Simovic.

ANNONS