Varbergs Bois förlorade efter målfest mot Jönköpings Södra

Ett kraftigt roterat Varbergs Bois hade till slut inte mycket att sätta emot Jönköpings Södra. Joakim Persson fick inte se vad han hade hoppats på från flera spelare.
– Det blev ganska tydligt för oss vilka som klarar av det, säger Persson.

ANNONS
|

Sedan innan var det uttalat från manager Joakim Persson att matchen mot Jönköpings Södra var en chans för de som i nuläget inte slåss om en startplats att visa att de ska vara med i kampen.

Men det var ingen som direkt tog upp kampen.

– De som jag förväntar mig ska vara med och slåss om en plats gjorde en godkänd insats, säger Persson.

Men inte de som du hade hoppats mer på?

– Nej, det blev tydligt vilka som hänger löst och det är inget som vi hymlar med. Det blir tydliga besked på fredag var man står, sen får man jobba sig upp från träning och U21-matcher om man vill vara med och konkurrera. Just nu är det 4-5 spelare som inte är i närheten av det.

ANNONS

Nöjd med första halvleken

Annars var Persson ganska nöjd med den första halvleken som spelmässigt var jämn.

– Vi har 3-4 kanonlägen i första halvlek, den är ändå godkänd. I andra är det inget snack, vi blir synade rejält, säger han.

Varbergs Bois spelade medvetet ett lägre försvarsspel än vanligt och hade problem att komma nära motståndet.

– Jag fick springa mycket idag. Det var nog min första 90-minutare på över ett år och det blir jobbigt när vi inte sätter pressen, säger Albin Winbo och fortsätter:

– Det blev någon slags halvpress, någon gick upp och någon inte. När vi väl gick allihop så vann vi boll och skapade något friläge. Men när vi väl inte gör det så blir vi hårt straffade.

Ja, för till den andra halvleken hade man med sig underläge med 0-1 efter ett mönsteranfall från gästerna. Men siffrorna skulle snabbt rinna iväg

– De straffar oss ganska rejält i andra halvlek. Det var ett jävligt bra test för de som inte spelat så mycket, säger Joakim Persson.

Perparim Beqaj låg bakom mycket

Förre Boisanfallaren Perparim Beqaj var inblandad i det mesta. Han satte 0-2 på straff och låg bakom både 0-3 och 1-4 med fina skarvar.

Till slut vann gästerna med 4-2 efter att Simon Karlsson Adjei bombat in en reducering.

ANNONS

– Nästan alla mål kommer ju i omställningar där vi är slöa och vi möter ett alldeles för bra lag för att komma undan med det, säger Winbo och fortsätter:

– Vi är bra i presspelet när alla går, men det räcker ju att någon halvslöar för att det inte ska funka. Som tur är så har vi ett gäng matcher till att slipa på det innan serien börjar.

Värt att notera är att vi fick se två röda kort i slutet av matchen. Keanin Ayer fick två gula för efterslängar och med mindre än en minut kvar visades gästernas tränare Patric Jildefalk bort från bänken efter upprepade protester mot domslut.

Läs mer: Allsvenska konkurrentens scout såg matchen på plats

Läs mer: Se matchen i repris här

ANNONS