Vilken drömstart för Bois

Varbergs Bois FC leder Allsvenskan och klev av ett folktomt Olympia som vinnare. Astrit Selmani övertygade inför ögonen på assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren.

ANNONS
|

Det blev en historisk kväll i Helsingborg. Bois tog genast landets högsta serie med storm. HIF försvagades när Andreas Granqvist lämnade återbud på grund av sjukdom.

17-årige Casper Widell fick chansen istället, men stötte på en heltaggad arg björn på topp i form av Astrit Selmani.

– Jag är inte överraskad över vår prestation. Jag vet vad vi kan på träningarna, sa Selmani som gjorde Bois två första mål i Allsvenskan.

Selmani var skoningslös

– Vid första tar jag emot passningen och vänder, jag flyttar bollen lite och sätter den med vänstern. På det andra så kommer jag på kanten och fixar straffen.

ANNONS

Ja, den satte Selmani skoningslöst mitt i målet i början av andra halvlek.

Dessutom spelade han fram Gustaf Norlin till 3-0.

– Jag lägger inga begränsningar i många mål jag gör, men det var en bra dag på jobbet, sa Astrit Selmani.

Han hyllade, förstås även laget insats.

– Folk måste inse att vi är ett offensivt lag och vi är inte rädda. Kan vi hålla på här i 29 omgångar till tror jag många blir oroliga.

Det fanns alltså förbundsfolk på plats. Astrit Selmani har möjlighet att representera tre landslag.

– Kul att han är här. Jag tänker inte så långt. Nu är jag här. Så länge jag gör det bra vet jag att det är folk som kollar.

Joakim Persson var lugnet själv på presskonferensen.

– Vi visste att HIF hade mycket erfaret folk borta. Och sista rapporten om Granqvist inte heller kom till start, då visste vi att det fanns bra möjlighet.

– HIF kom med lite annorlunda uppställning och vi fick bekymmer i vårt spel. Det händer inte mycket på planen. Det är en individuell prestation av Astrit som gör att vi tar ledningen i en medioker första halvlek.

- Vi fick snurr på det i andra efter att vi rättat till en del saker. När 2-0 kommer får vi självförtroende. Deras front-trea är spetsig och att vi kan försvara oss mot dem i 95 minuter glädjer mig mest.

ANNONS

Läs mer: Gustaf Norlin om sitt första allsvenska mål

Läs mer: Stojan Lukic höll nollan i premiären

Läs mer: Så skötte sig Varbergs Bois-spelarna i den allsvenska premiären

ANNONS