Elin Arvidsson hemma när Nordic Golf Tour stannade i Varberg

Sverigeeliten har lockats till Varbergs västra när den andra deltävlingen av Nordic Golf Tour avgörs. Falkenbergaren Elin Arvidsson, som är hemma efter att undertouren till LPGA blivit framskjuten, är en av favoriterna.
– Roligt att spela en stor tävling igen. Det kändes faktiskt lite ovant, säger hon efter torsdagens första varv.

ANNONS
|

Tack vare ett avhopp fick Varbergs Golfklubb chansen att anordna en deltävling i Nordic Golf Tour för damer.

– Vi fick en förfrågan från förbundet för sex-sju veckor sedan. Vi hade väl ungefär en dag på oss att ta ett beslut men det var inget att tveka på. Det var länge sedan vi hade en stor tävling i Varberg, säger klubbchefen Peter Bengtsson.

Elin Arvidssons första tävling sedan coronaviruset

Nordic Golf Tour är precis som det låter på namnet. Men under rådande omständigheter är det i stort sett bara svenska spelare på plats i Varberg.

En av dem är Elin Arvidsson från Falkenberg. Hon skulle egentligen befunnit sig i USA för spel på undertouren till LPGA men coronaviruset sköt fram touren.

ANNONS

– Vi hann med en tävling i början av mars innan allt blev uppskjutet. Nu blir det en mycket kortare tour i höst istället, förklarar Arvidsson som bara spelat småtävlingar sedan viruset tog över världen.

– Det var roligt att spela en stor tävling igen. Det kändes faktiskt lite ovant.

28-åringens första varv slutade i 73 slag, ett över par. På torsdagen väntade ytterligare ett varv innan allt avgörs på fredagen.

– Jag är inte supernöjd med första varvet. Men det är många hål kvar och alla får spela alla varv, så det ser jag fram emot.

Vet inte om det blir USA eller Sverige

Hon har varit hemma i Falkenberg sedan den första juni och planerar att delta i ytterligare fyra deltävlingar av Nordic Golf Tour.

– Samtidigt står jag och väger lite om jag ska åka tillbaka till USA. Vi får se. Det är i alla fall jättekul att spela och vara hemma i Sverige. Det var länge sedan jag var hemma så här länge.

Sommarvädret har dock lämnat en del i övrigt att önska.

– Jag gillar ju den svenska sommaren, men vädret i juli kan diskuteras... avslutar Arvidsson med ett skratt.

ANNONS