Gustav Engvall i landslagströjan. Arkivbild.
Gustav Engvall i landslagströjan. Arkivbild.

Engvall klar för IFK Göteborg

Gustav Engvall, 21, är tillbaka i IFK Göteborg. "Blåvitt" har lånat anfallaren fram till sommaren – trots bråket med sportchefen Mats Gren. "Det blev en del hårda och onödiga ord från vår sida, som jag ber om ursäkt för i dag", säger Gren.

ANNONS
|

Säsongen 2017 spenderade han på lån hos Djurgården, med åtta allsvenska mål som resultat. Nu är Bristol City-anfallaren Gustav Engvall helt klar för ytterligare en sejour i allsvenskan: 21-åringen lånas ut till IFK Göteborg.

"Ett lån fram till VM-uppehållet med möjlighet att förlänga till sista juli", säger sportchefen Mats Gren till klubbens hemsida.

I samband med att Gustav Engvall såldes till Bristol City sommaren 2016 uppstod ett bråk mellan parterna. Engvall menade att "Blåvitt" var skyldig honom pengar och stämde klubben i november förra året, ett ärende som gick till Svenska fotbollsförbundets skiljenämnd. Han anklagade också Mats Gren för att ha ljugit i media.

ANNONS

"Om någon uppfattade det som att jag var arg på föreningen IFK Göteborg stämmer det inte. Det handlade om en irritation mot Mats Gren i första hand. Jag känner mig hemma i Göteborg och föreningen, men är också medveten om att vissa saker blivit fel".

Mats Gren ber om ursäkt för episoden.

"Vi förstår att Gustav tog illa upp. Han kom till oss som 16-åring och det känns verkligen som att få tillbaka en egen spelare. Nu har vi gjort rätt för oss och löst det som funnits emellan båda parter och lagt detta bakom oss", säger han.

TT

ANNONS