FC Köpenhamns och svenska landslagets målvakt Robin Olsen fick släppa en boll förbi sig mot Karabach. Arkivbild.
FC Köpenhamns och svenska landslagets målvakt Robin Olsen fick släppa en boll förbi sig mot Karabach. Arkivbild.

FCK illa ute i Champions League-kvalet

Det kan bli en Champions League-höst utan nordiskt inslag. FC Köpenhamn måste vända 0–1 mot azeriska Karabach nästa vecka – men utgångsläget kunde ha varit värre.

ANNONS
|

Ett misslyckat långt inkast av FC Köpenhamn. Det gav azeriska Karabach kontringsläget som gav 1–0 i första playoff-matchen till Champions League i fotboll och en bra grund att stå på inför returen i Danmark nästa vecka.

Den landslagsmeriterade sydafrikanen Dino Ndlovu sköt i stolpen, Mahir Madatov fångade upp returen och kunde rulla in bollen i öppet mål. Den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen, som gjorde en bra match, var chanslös.

"Dåligt resultat"

Pierre Bengtsson var det andra svenska inslaget på Tofiq Bahramov-stadion, uppkallad efter den assisterande domaren som insisterade på att Geoff Hursts ribbkanon – som gav England 3–2 i förlängningen – mot Västtyskland i VM-finalen 1966 studsade över mållinjen. Vänsterbacken slog några hörnor och en resultatlös frispark ur ett bra läge på tilläggstid, men fick i övrigt mest ägna sig åt försvarsspel. Det var närmare 2–0 för Karabach än 1–1.

ANNONS

- 0–1 är ett dåligt resultat, men inte omöjligt (att vända). Karabach är favorit nu, och vi får det jättejobbigt om de gör första målet (i returen). Men gör vi första målet kan vi utnyttja det, säger FCK-tränaren Ståle Solbakken.

Fördel Liverpool

Liverpool är på god väg mot gruppspelet efter 2–1 borta mot Hoffenheim. 18-årige högerbacken Trent Alexander-Arnold satte 1–0 på frispark och James Milner fick hjälp av hemmalagets inhoppande norrman Håvard Nordtveit att skruva in tvåan. Andrej Kramaric brände en straff för Hoffenheim, som reducerade i slutminuterna genom Mark Uth.

Pontus Wernbloom spelade hela matchen, och drog på sig ett gult kort, när CSKA Moskva vann med 1–0 borta mot schweiziska Young Boys. Hemmalagets mittback Kasim Nuhu gjorde självmål i den andra tilläggsminuten.

TT-Ritzau

ANNONS