201206 Falkenbergs Christoffer Carlsson deppar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Falkenberg och Mjällby den 6 december 2020 i Falkenberg.Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0059
201206 Falkenbergs Christoffer Carlsson deppar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Falkenberg och Mjällby den 6 december 2020 i Falkenberg.Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0059 Bild: KRISTER ANDERSSON

Andra gången som ”Stoffe” är med om nedflyttning med FFF

Veteranerna i Falkenbergs FF har varit med om det mesta. - Det är ganska deppigt och nere. Det är som det ska vara när man trillar ur, säger Christoffer Carlsson.

ANNONS
|

Det var många gamnackar i hemmalaget efter slutsignalen. Förstås. Tibor Brink Joza fick nästan omgående frågan om det blir någon fortsättning för hans del.

– Jag vet inte om jag orkar tänka på det. Man får vakna i morgon och se om man hittar någon energi. Säsongen har varit lång och tuff - speciellt idag, säger ”Tibbe”.

En annan veteran är mittfältaren Christoffer Carlsson. Han har spelat seniorfotboll i FFF i hela sitt liv, med undantag för utflykter till Landskrona och Hammarby.

Men spelar man i Falkenbergs FF - då får man räkna med spännande serieavslutningar.

– Jag har åkt ur en gång tidigare. Då var det med buller och bång (2016). Det är inte riktigt samma känsla denna gång, sen är det lika tråkigt att åka ut ändå.

ANNONS

”Stoffe” hade en bra känsla att det kunde gå vägen.

– Jo, vi började matchen bra, men precis innan de gör 1-1 faller vi tillbaka. De trycker ner oss utan att skapa något farligt egentligen. I andra var det mycket kamp och de får lite lägen när vi går fram.

Scenariot på Guldfågeln Arena kommenterade han så här:

– När Norrköping låg under var kryss för båda ganska okej. Det var väl samma sak när vi mötte Norrby för något år sedan, säger Christoffer och understryker:

– Det är inte i dag som vi trillar ur. Vi har haft lägen att ta poäng i andra matcher. Sen känns det för jävligt när det händer.

Degraderingen till superettan påverkar inte trotjänaren och veteranen Christoffer Carlsson. Fotboll kommer han att spela och han vill göra det i den gulvita dressen.

– Jag har kontrakt nästa år så det finns inget annat för mig.

Läs mer: Simon Carlssons krönika efter att FFF tar hissen ner

Läs mer: Eklunds beslut - fortsätter i FFF

ANNONS