Besvikelse i Falkenbergs FF när Degerfors IF vann enkelt

Falkenbergs FF fick stora besvär mot ett effektivt och flera klasser vassare Degerfors IF.
- Det är lite billiga mål vi släpper in, säger skyttekunen Adam Bergmark Wiberg.

ANNONS
|

Både FFF och den allsvenska nykomlingen Degerfors IF kom med varsin seger i ryggen till söndagens match på Vinåvallen. Och efter en övertygande 3-1-seger sitter värmlänningarna nu i förarsätet när det gäller chans att gå vidare till slutspel.

– Det är tråkigt att förlora. Individuellt sett känns det som två duktiga lag, men Degerfors har kommit längre fram i sitt spel. De vann Superettan med det här spelet och det märks att de har ett stort självförtroende, säger Falkenbergs enda målskytt i cupen hittills, Adam Bergmark Wiberg.

Gjorde tre mål mot Utsiktens BK

Mot Utsiktens BK gjorde nyförvärvet alla tre mål. Det blev också ett mot Degerfors. På en fenomenal frispark utanför straffområdet fick Adam kalasträff med högerfoten, vilket betydde 1-1.

ANNONS

– Ett bra skott och ett bra mål. Man kan skjuta från olika ställen på planen, men det var givet att jag skulle ta den där och då, säger Bergmark Wiberg som själv ordnade frisparksläget när han gjordes ner av lagkaptenen Oliver Ekroth.

Det blev även lite tjafs dem emellan.

– Jag går mot bollen, sen blir det en typ av obstruktion när han ställer sig i vägen och jag får springa runt honom - och då tacklar han mig, säger Adam.

Falkenberg skapade inte många farligheter framåt i första halvleken, eller sett över hela matchen för den delen . När man väl hade bollinnehav var det genom snabba omställningar. Melker Nilsson spelade till Mahmut Özen och fick tillbaka bollen i djupled men där uppstod bara en halvchans - efter 17 minuters spel.

Degerfors tog ledningen på en hörna genom Adam Carlén när hemmaspelarna var alldeles för snälla i eget straffområde. Då ska man komma ihåg att målvakten Viktor Noring redan hunnit rädda en farlig nick från Victor Edvardsen, ett skott från nära håll (Sargon Abraham) och avstyrt ett självmål från Samuel Adrian.

Några minuter före paus gjorde Dif ändå 2-1. Victor Edvardsens kliniska avslut på en crossboll överlistade Noring helt. Trean kom sedan i 70:e minuten genom Abdelrahaman Saidi då FFF:arna misslyckades med en offsidefälla.

ANNONS

– Synd att vi släpper in två mål när vi har bra perioder i matchen, säger FFF-tränaren Hasse Eklund.

När FFF skulle jaga ikapp underläget hade man en del boll, men det blev också på tok för omständligt när man kom i närheten av offensiv box.

– Vi fastnar i sidled och hittar inte inspel med tillräcklig kvalitet. Dessutom har Degerfors mycket folk i sitt straffområde. Där har vi en bit kvar. Jag tycker det spretar i vår prestation, säger Eklund.

ANNONS