Kustnära. Alla Christoffer Carlssons klubbar, Stafsinge, Landskrona och FFF, ligger vid kusten. Det gör också Helsingborg, till vilka han var på väg i somras. Carlsson vann HN-sportens plusliga.
Kustnära. Alla Christoffer Carlssons klubbar, Stafsinge, Landskrona och FFF, ligger vid kusten. Det gör också Helsingborg, till vilka han var på väg i somras. Carlsson vann HN-sportens plusliga.

Christoffer bytte inte kust

Kusten var klar. De blivande svenska mästarna drog i honom. Men han blev kvar. – Fortsätter jag att göra det bra kommer det nya chanser, säger Christoffer Carlsson, vinnare av HN-sportens plusliga.

ANNONS
|

HN-SPORTENS PLUSLIGA

Helsingborgs IF hade gjort en utmärkt säsong och var allsvenska serieledare.

Tolv mil norrut hade högermittfältaren i Falkenbergs FF sprungit igenom i stort sett vartenda försvar i Superettan.

HIF vände blickarna till idrottsplatsen i mellersta Halland fast beslutna över att få Christoffer Carlsson till föreningen.

Men när Carlsson för andra gången i karriären sagt "farväl Falkenberg" fick övergångsförhandlingarna en drastisk vändning. Helsingborg tappade sina succéanfallare Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson till utlandet och hamnade i akut behov av målskyttar.

In plockades Alvaro Santos från Gais och Thomas Sörum från norska Haugesund. Kvar på klipporna i hemstaden blev Christoffer Carlsson.

ANNONS

- Lite besviken var jag, men efter några veckor var det bara att köra på igen. Det går inte att lägga sig ner och lipa för det, säger Christoffer.

Carlsson har dock hunnit bekantat sig med den skånska slätten. Som 16-åring lämnade han Stafsinge för Landskrona Bois. Gymnasiet hoppade han av efter bara tre dagar för att ägna sig åt fotbollen på heltid.

- I början var det lite jobbigt att flytta ner dit. Jag åkte hem ganska ofta. De sista två åren var det inga problem.

I 20 års ålder blev Christoffer pappa till Kelvin. Kort därefter beslutade sig han och flickvännen, Kelvins mamma, för att flytta hem.

- FFF visade intresse och vi kände att vi behövde komma tillbaka, berättar Carlsson.

I början av detta året föddes parets andra son, Elliot.

- Att bli pappa var nervöst i början, men man kommer in i det ganska fort. Jag är ju hemma mer än vad folk med andra jobb är, så det fungerar jättebra, menar Christoffer.

Om Elliots födelse påverkat låter vi vara osagt, men klart är att Christoffer Carlssons år varit lyckat. Med sina 26 plus hade han fyra ner till tvåan Stefan Rodevåg.

- Det gick bra för mig förra året och det gjorde det fram till sommaren nu med, konstaterar Christoffer.

ANNONS

När övergångsförhandlingarna med Helsingborg gick Carlsson in i en sämre period för att sedan komma ur svackan och avsluta starkt.

- Jag har inget bra svar till varför det gick tyngre i somras. Under hösten gjorde jag några enstaka bra matcher, men det var inte som det var i våras. Det var det inte.

Frågan alla FFF-supportrar ställer sig är om de kommer att kunna njuta av yrvädret Carlsson även nästa år.

Svaret?

Det får vi vänta på.

Att Helsingborgs sportchef Jesper Jansson var och spanade in Christoffer i serieavslutningen mot Värnamo vittnar om att landets bästa klubblag fortfarande är intresserade av honom.

Dock har han inte hört något från HIF efter att säsongen tagit slut.

- Som det ser ut nu blir jag kvar i Falkenberg nästa säsong, jag har ett år kvar på mitt kontrakt. Men visst, dyker det upp något skoj så får vi se.

En sak är iallafall säker.

Det är vid kusten han trivs.

David Svensson, lagkapten:

Christoffer var bra redan förra året, men han har tagit ytterligare ett kliv i år. Det är inte för inte som allsvenska klubbar har visat intresse för honom. Det är en lurig, offensiv spelare med stor potential att bli ännu bättre.

Tobias Nilsson, assistkungen:

Han har betytt jättemycket för oss. Han har kvalitéer i laget som ingen annan har. Christoffer kan slå sin gubbe och tillför anfallsspelet enormt. Som helhet har hans säsong varit väldigt bra, han var otroligt stark under våren och sommaren.

Thomas Askebrand, tränare:

Inledningen på säsongen var exceptionellt bra från Christoffers sida. Han tillhör klart en av de bästa offensiva mittfältarna i serien, så det var bara naturligt att Helsingborg var ute efter honom. Han är nyckeln i vårt anfallsspel.

ANNONS