Falkenbergs FF nära allsvensk skräll mot IFK Norrköping

Falkenbergs FF var på väg mot en jätteskräll i hemmamötet med serieledande IFK Norrköping. Men en tveksam straff i den fjärde tilläggsminuten dödade FFF:s chanser att ta den första allsvenska segern sedan 18 juni.
– Det känns som allt går emot oss, säger Hasse Eklund.

ANNONS
|

Falkenbergs FF gjorde en av säsongens bästa halvlekar när serieledaren IFK Norrköping gästade Falcon Alkoholfri Arena.

Christoffer Carlsson gjorde 1-0 på volley och Edi Syilusfaj nätade för tredje matchen i rad när han stänkte dit FFF:s andra i den 30:e minuten.

Hasse Eklund nöjd med första halvlek

– I den första halvleken visade vi vad vi kan. Norrköping hade knappt ett skott på mål och vi hade fler lägen att göra mål, säger Hasse Eklund.

Pekingtränaren Jens Gustafsson var minst sagt missnöjd med första 45 och gjorde därför ett trippelbyte i halvtid. Serieledaren tryckte på och FFF sjönk ner i famnen på Viktor Noring.

ANNONS

– Vi pratade om i halvtid att lyfta upp och försöka låsa fast bollen där uppe när vi fick chansen. Men vi orkade inte riktigt, säger Eklund.

Genom två fina mål, regisserat av två av de tre inhopparna Jonathan Levi och Pontus Almqvist, hämtade Norrköping upp underläget.

Men FFF skulle få - det som då verkade vara - sista ordet. Karl Söderström gjorde 3-2 i den 89:e minuten.

– Det var skönt att få sätta dit den men man vågar aldrig ta ut segern i förskott, speciellt inte i år, säger Söderström.

Ericsson: ”Jag rörde honom inte”

Nej, det har inte varit FFF:s säsong så här långt. Flera gånger har laget tappat poäng på tilläggstid. Och så skulle det bli även denna söndag.

I den 94:e minuten pekade domaren på straffpunkten efter duell mellan Jacob Ericsson och Eric Smith.

– Jag rörde honom inte. Jag trodde inte det var sant när domaren blåste, den kändes väldigt billig, säger Ericsson.

Sead Haksabanovic placerade straffen mitt i mål och 3-3 i den 95:e minuten var ett faktum.

FFF-lägret blev rasande på domare Granit Maqedonci och Calle Johansson fick till och med rött kort för sin frustration. Ilskan grundade sig mycket i en utebliven straff i andra riktningen tidigare i matchen.

ANNONS

– Vi hade garanterat inte fått straff för en sådan situation. Det var ganska tydligt eftersom Nsima (Peter) blev upphakad bara några minuter tidigare, men då valde domaren att inte blåsa. Samtidigt kan man inte bara skylla på domaren, vi kunde gjort bättre i ett tidigare skede, säger Söderström.

Besvikelsen i Gulvitt var enorm. Hasse Eklunds mannar var på väg mot den första trepoängaren sedan andra omgången när man besegrade Mjällby 18 juni.

– Det känns som allt går emot oss. Vi är inne i en tuff period med mycket motgång. När man ligger där i botten, då får man ingenting gratis och det måste vi jobba bort. Jag tycker vi förtjänade tre poäng, säger Eklund.

LÄS MER: Tibor Brink Jozas 200:e match i Falkenberg

LÄS MER: Betygen på FFF-spelarna

ANNONS