Marcus Mathisen lämnar Falkenbergs FF. Enligt sportchef Håkan Nilsson letar klubben nu efter ersättare - både internt och externt.
Marcus Mathisen lämnar. FFF letar efter ersättare. Bild: Krister Andersson

Falkenbergs FF på jakt efter ersättare till Marcus Mathisen

Marcus Mathisens tid i Falkenbergs FF tid är över. Klubben letar efter ersättare – både externt och internt.
– Vi har några unga, lovande killar.

ANNONS
|

På måndagskvällen kom nyheten om att mittfältaren Marcus Mathisen lämnar FFF för spel i Sirius kommande säsong. Sportchef Håkan Nilsson är nöjd med danskens tid i klubben och hade gärna sett en förlängning.

– Han har varit en drivande spelare de två åren han var varit hos oss. Vi hade behållit Mathisen lika gärna som vi hade behållit Calle Johansson. Men så är det i den här världen, säger han.

Men 24-åringens flytt norrut kom inte som någon överraskning.

– De allra flesta spelare vill spela så högt som möjligt. Jag har väl vetat ett tag att vi kommer att tappa Marcus Mathisen.

ANNONS

Enligt Nilsson har de letat ersättare ”ett bra tag” och det kan bli aktuellt för både spelare inom och utanför klubben.

– Vi har några unga, lovande killar som var skadade ganska mycket i år. Då tänker jag kanske framför allt på Melker Nilsson och Lorek Ademi, och att båda ska vara fullt friska och ta en ordinarie plats nästa år. Men vi tittar även utanför den egna klubben.

Samtidigt har flera andra kontrakt löpt ut, bland andra Mahmut Özens och Viktor Norings. Håkan Nilsson är dock som vanligt återhållsam med detaljerna.

– Vi för en diskussion i en positiv anda tycker jag.

Hur ser intresset ut för Edi Sylisufaj?

– Jag brukar vara lite sparsam med sådant. Edi har gjort bra ifrån sig hos oss i år, och jag hoppas att han gör ännu bättre ifrån sig hos oss nästa år. Men självklart, det finns många andra som har passerat Falkenberg som vill högre och vi lyssnar om det skulle komma någonting, säger Håkan Nilsson.

Läs mer: Tobias Englund och Nadeem Omar skriver nya kontrakt med FFF

Läs mer: Håkan Nilsson om värvningen av Oliver Hintsa

ANNONS