Björkengren tillbaka i träning – Karlsson jämförs med Tankovic

John Björkengren är tillbaka i träning efter att ha varit i coronakarantän. Och Jesper Karlsson jämförs med en annan svensk. Här är veckans ”Proffskollen”.

ANNONS
|

Frankrike

Niclas Eliasson, Nîmes Olympique – 5/0

Eliasson bänkades i den förra omgången när Nîmes Olympique vann med 1–0 mot Stade de Reims. Även i söndagens möte med Monaco fick yttern inleda vid sidan om, men i halvtid fick han äntra planen. Resultatet var dock ingenting att jubla åt. Monaco vann med 3–0. För sin insats fick 24-åringen 5/10 i betyg av den franska tidningen L’Equipe. Nîmes Olympique ligger på 16:e plats i Ligue 1.

Italien

John Björkengren, Lecce – 3/0

Mittfältaren testade positivt för covid-19 i början av november och har sedan dess missat fyra raka matcher. I Björkengrens frånvaro ångar Lecce på. I fredags tog laget sin fjärde raka seger när Chievo stod för motståndet. Matchen slutade 2–1 och den syditalienska klubben parkerar på andraplats i Serie B. Enligt teleramanews.it var 21-åringen tillbaka i träning under måndagen och klubben meddelade nyligen på sin hemsida att två spelare som varit coronafrånvarande i en månad har testat negativt för viruset.

ANNONS

Sara Nilsson, Florentia San Gimignano – 4/0

Det är landslagsuppehåll och Florentia San Gimignano har inte spelat någon match den gångna veckan. Laget, som ligger på åttondeplats i Serie A femminile, ställs härnäst mot Roma på söndag.

Nederländerna

Rami Hajal, SC Heerenveen – 7/0

Bänkad i den förra omgångens kryss mot RKC Waalwijk, 1–1, men i helgens möte med Ado Den Haag fick mittfältaren speltid. Hajal hoppade in med 25 minuter kvar, fast resultatet var nog lite av en besvikelse. Heerenveen, som ligger på övre halvan, kryssade mot bottengänget, 1–1.

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar – 11/4

I torsdagens Europa League-möte med Real Sociedad (0–0) spelade Karlsson 71 minuter innan han blev utbytt. AZ är trea i sin grupp med två matcher kvar. I söndagens ligamatch mot Heracles Almelo byttes Karlsson ut med ungefär 20 minuter kvar att spela. AZ vann matchen med 2–1 och laget ligger på sjundeplats i Eredivisie.

AZ Alkmaars tekniske direktör Max Huiberts lovorade nyligen falkenbergaren i en intervju med Voetbal International. ”I karaktären tycker jag att han påminner om Muamer Tankovic, som kom till AZ för sex år sedan. Och Jesper lever inte heller upp till den svenska klichébilden. Jesper är fräck på ett roligt sätt”, sa Huiberts. Muamer Tankovic representerar i dag AEK Aten.

ANNONS

Norge

Alexander Johansson, Sandnes Ulf (utlånad från Varbergs Bois) – 7/0

Sandnes Ulf skulle spelat mot Jerv i lördags, men på grund av coronafall i motståndarlaget flyttades matchen till den 7 december. Johanssons lag har två matcher kvar att spela och mötet med Ranheim i den avslutande omgången äger rum den 13 december. Laget ligger på sjätteplats i den norska andraligan.

Fotnot: Siffrorna bakom namnen markerar antalet spelade tävlingsmatcher (liga/cup) och antalet tävlingsmål. Proffskollen uppdateras varje måndag.

ANNONS