Eric Gunnarsson lämnar Tvååker för Stafsinge

Efter två och en halv säsong med Tvååkers IF väljer Eric Gunnarsson att varva ner. Nu ska han istället hjälpa Stafsinge upp i division två.
– Det var ett svårt beslut att lämna Tvååker, säger Gunnarsson.

ANNONS
|

Efter flera år i USA flyttade Eric Gunnarsson hem till Sverige igen 2018. Han skrev ett korttidskontrakt med Falkenbergs FF och lånades ut till Tvååker.

Där har han sedan blivit kvar som ”riktig” Tvååkersspelare i två säsonger och har varit en nyckelspelare nästan hela tiden.

– Jag har trivts väldigt bra med alla i Tvååker, både spelare, ledare och folk runtomkring. Därför var det ett tufft beslut, säger Gunnarsson.

Petad efter att Lindström kom tillbaka

Efter att Mattias Lindström ersatte Mårten Lundkvist med tio matcher kvar har Gunnarsson bara startat en match.

Påverkar det ditt beslut?

– Egentligen inte. Jag och Mattias kommer bra överens, han är den bäste tränaren jag haft rent socialt. Han och klubben ville ha kvar mig, men jag vill satsa på det civila nu, säger Gunnarsson.

ANNONS

Till vardags studerar Eric Gunnarsson till osteopat, han har dessutom arbetat vid sidan av. Lägg det på spel i division ett och det blir inte många timmar över.

– Det är en otacksam serie, man tränar lika mycket som eliten men tjänar inte alls lika bra. Jag har kommit till insikt att jag blir inte så mycket bättre på fotboll men jag kan bli väldigt mycket bättre som osteopat, säger Gunnarsson och fortsätter:

– Jag valde bort en match under hösten för att plugga. Då kom jag på mig själv med vad jag vill prioritera.

Återförenas med Andreé Johansson

Nu återförenas han i Stafsinge med sin tidigare assisterande tränare i Tvååker, Andreé Johansson.

– Jag tror inte att jag ska kunna leka runt bara för att jag går ner två serier, för mig är det 100 procent som gäller. Vi hoppas kunna ligga i toppen och det blir ett lagom steg för att ändå få lite tid till annat, säger mittbacken.

Tränare Johansson är väldigt nöjd över sitt meriterade nyförvärv.

– Det är väldigt roligt, det var en av spelarna som fanns högst upp på vår lista. Dels har han varit i Stafsinge tidigare (en sommar) och dels har han erfarenhet från spel på hög nivå, säger Johansson och fortsätter:

ANNONS

– Det här är en värvning som vi hoppas kan ge ringar på vattnet. Det är en indikation på att vi har något på gång i Stafsinge.

Sökte ni specifikt en mittback?

– Vi har fokuserat på att få in spetsspelare. Sen släppte vi in mycket mål i år så det är inte fel att få in en mittback som varit ordinarie i ettan.

Läs mer: Häng med på alla rykten i HN:s sillyblogg

ANNONS