Gustaf Nilssons mardrömsstart - ett brutet näsben i andra starten

I sin andra start efter övergången till tyska Wehen var olyckan framme än en gång för Gustaf Nilsson.
– Man blir ju irriterad att det alltid händer någonting, säger anfallaren.

ANNONS
|

Nästan exakt en månad har gått sedan Gustaf Nilssons något oväntade flytt. Från allsvenskan och BK Häcken till tyska tredjeligan och SV Wehen.

– Det känns bra, jag får en lägenhet nu i dagarna också. Jag har bott på hotell fram till nu, den såg fin ut på bilderna i alla fall, säger Nilsson.

Han gjorde debut 23 januari och fick 90 minuter direkt. Några dagar senare var det dags för ny ligamatch, men då blev det inte ens 20 minuters spel.

– Det var en hörna och jag gick upp för att nicka bollen. Deras spelare försökte skarva den så jag inte skulle nå och vi skallade ihop, säger Nilsson.

ANNONS

Andra gången Nilsson bryter näsbenet

Resultatet blev ett brutet näsben.

– Jag fick vila i några dagar, svullnaden måste ner innan man kan göra något. Sen i måndags knäckte jag tillbaka näsan, det var inte speciellt skönt, säger Nilsson som råkade ut för samma skada under tiden i Bröndby.

– Man blir ju irriterad när det händer, men som tur är tar det inte speciellt lång tid innan jag kan vara tillbaka.

Nej för redan på söndag, i mötet med Turkgucu München, hoppas Nilsson vara tillbaka.

– Jag har fixat en mask som ska komma till arenan. Jag ska vila någon dag till efter ingreppet men förhoppningsvis är jag tillgänglig i helgen, säger han.

Wehen kommer från Wiesbaden, en stad som ligger bara 20 minuter från Frankfurt. Och ett stenkast bort, över floden Rhen, ligger Mainz.

– Det bor ändå runt 300 000 personer här, så det är lite större än Falkenberg, skrattar Nilsson och fortsätter:

– Men just nu är det lockdown. Mataffärerna är öppna och man kan beställa hem från restauranger men inte gå dit och äta.

Vinst i helgen mot Kaiserslautern

Skadan gjorde att Nilsson missade helgens seger mot ett riktigt klassiskt motstånd. Många svenska har en stark relation till Kaiserslautern sedan Ronnie Hellströms tid i klubben, men numer spelar de alltså i tredjedivisionen.

ANNONS

– Det är många klassiska klubbar i ligan och det är tufft. Dynamo Dresden har alltid över 30 000 på sina matcher och flera andra lag har också spelat i Bundesliga tidigare, säger Nilsson.

Vad håller fotbollen för kvalitet?

– Det är svårt att säga så här tidigt, men det känns som ganska hög kvalitet. Det är en väldigt fysisk fotboll.

Wehen är med i striden om en plats i 2. Bundesliga. Just nu har laget fem poäng upp till kvalplats i en haltande tabell.

– Det var viktigt med en vinst mot Kaiserslautern. Det är såpass jämnt och vi går för topp-tre, avslutar Nilsson.

Läs mer: Nilsson efter flytten: Ett spännande projekt

ANNONS