Niclas Eliasson och flickvännen Julia Gulliksson poserar med matchtröja framför klubbens emblem.
Niclas Eliasson och flickvännen Julia Gulliksson poserar med matchtröja framför klubbens emblem. Bild: Privat

Intensiva dygn när Eliasson hamnade i samma liga som Neymar

Det blev snabba ryck för Niclas Eliasson när han plötsligt hamnade i Nimes Olympique. - Det känns som en seriös och familjär klubb. Jag har fått ett positivt första intryck, säger han.

ANNONS
|

Resan som började i Falkenbergs FF och gick vidare till AIK och IFK Norrköping får nu en ny destination efter Bristol. Fyraårskontraktet med Nimes Olympique skrevs på i fredags.

– Det är mycket som hänt. Från att man var i Bristol till att de kom överens med Nimes. Jag fixa allt på kort tid. Lägenheten och bilen i England. Sedan blev det flyg till Paris och läkarundersökning och på fredag kväll landade jag i södra Frankrike och Montpeiller. Sen åkte man till arenan och skrev på kontraktet. Allt gick så fort att jag knappt hunnit landa i allting, säger Niclas Eliasson som hade med sig flickvännen Julia Gulliksson på resan.

ANNONS

Nimes lägger minst 25 miljoner kronor på Falkenbergskillen

Nimes Olympique uppges få punga ut med minst 25 miljoner för Falkenbergskillen. Han tycker själv att det är skönt när allt blivit klart.

Till slut.

– Det har varit en period med transferfönstret att de ska sälja mig. När det här kom upp fick jag en bra känsla och jag kände deras intresse.

Den franska sydkusten går heller inte av för hackor.

– Man är väldigt nöjd med ”location” på laget. Den här delen av Frankrike är ju fantastiskt fint. Det ska vara landets varmaste stad med över 300 soldagar per år. Det är lite skillnad jämfört med Bristol, säger Niclas Eliasson och skrattar.

Bristol Citys nya tränare Dean Holden lät inte Niclas Eliasson spela - och övergången vägde in avslöjar Eliasson.

– Klart klubben vetat om det, och det har varit en ärlig diskussion. Det har varit en period med mycket rykten men nu är det skönt att allt är på plats.

Niclas gjorde sin första träning med Nimes Olympique i lördags. Och i söndags fick han se sitt lag besegra Montpeiller i derbyt.

– Jag var inte spelklar när det gäller alla papper med Fifa. Men det blev en fantastisk vinst med 1-0 och när man kom tillbaka till träningsanläggningen välkomnades man av jättemycket supportrar som sjöng och tände bengaler.

ANNONS

Känner du att den franska ligan passar dig?

– Ja, det tror jag. Det är världsklass-spelare i den här ligan. Det blir en väldigt rolig utmaning och något man drömt om - att få spela i en stor liga. Nu har vi ett litet uppehåll på två veckor. Det är bra tajmning så man kan komma in i allting. Sen väntar en spännande match minst sagt.

Eller vad sägs om PSG med stjärnor som Neymar och Kylian Mbappé!

– Championship (med Bristol) det är också en bra liga, men det är klart här får man möta spelare på yttersta världsnivå.

Det mesta med flytten har fungerat rent praktiskt.

– Jag tror jag har fått med mig det mesta. Det är småsaker som ska fixas. Just nu har klubben fixat hotell till Julia och mig en bit ifrån arenan. De har en anställd person som hjälper till med hus och olika boendealternativ.

Man är väldigt nöjd med ”location” på laget. Den här delen av Frankrike är ju fantastiskt fint. Det ska vara landets varmaste stad med över 300 soldagar per år. Det är lie skillnad jämfört med Bristol

Dessutom blir det intensivkurs i franska för den svenske 24-åringen.

– Franskan är väl inte på topp, men det ska bli kul. Jag kan ju redan portugisiska, engelska och spanska. Språket är ganska viktigt om man ska bo och jobba i ett land. Det är alltid bra att lära sig. Det har man nytta av i resten av livet också.

ANNONS

I början lutar sig Niclas tryggt mot norrmannen Birger Meling som också finns i laget.

Det vimlar av unga falkenbergare som ger sig ut på kontinenten.

Niclas känner till volleybollspelaren Daniel Gruvaeus som finns i Nice.

– Det hörde jag. Sen John (Björkengren) och Jesper (Karlsson), det är fantastiskt kul.

Har du hunnit fira kontraktet?

– Nej, det har varit väldigt snabba ryck så man har inte hunnit det på något speciellt sätt. Men man är fantastiskt glad. Det kommer finnas tillfälle att fira med familj. Det blir nog inte så svårt att få besök i det här klimatet. Jag är säker på att familjen, tjejens familj och en del vänner vill sticka iväg när det blir kallt där hemma.

ANNONS