Eric Nilsson gjorde två mål i Tvååkers utklassningsseger
Eric Nilsson gjorde två mål i Tvååkers utklassningsseger Bild: Annika Karlbom

Islossning för Tvååker som ”följde matchplanen perfekt”

Tvååker hade bara lyckats ta en seger på de fem inledande omgångarna. Borta mot Utsikten kom islossningen.
– Det är den svåraste matchen i serien, borta mot Utsikten på Ruddalen. Vi kommer hit och kör över dem med 4-0 och vinner på alla nivåer, säger tränare Pierre Krantz.

ANNONS
|

Utsikten inledde starkast första kvarten. Hemmalaget hade mest boll och fick måtta ett par inlägg in i Tvååkers straffområdet tidigt i matchen men Tvååkerförsvaret, med kapten Viktor Nilsson i spetsen kunde ändå hindra ”Kiken” från att skapa några riktigt farliga målchanser.

Pierre Krantz stod vid sidlinjen och såg precis det han hade förväntat sig.

– Vi visste att Utsikten skulle ha mer boll än vi men vi visste också hur sårbara de är på omställningarna, säger tränaren.

Krantz var rätt ute. Redan efter elva minuters spel rann målvakten Anton Anderssons utspark rakt igenom Utsikten-försvaret till en helt fri Jakob Adolfsson men avslutet var inte tillräcklig bra den gången.

ANNONS

0-1 kom istället knappa tio minuter senare. Hugo Svensson (som tvingades utgå med skadekänning i paus) vann en höjdduell efter en ny spelvändning. Anfallaren väggade företagsamt med Eric Nilsson och serverade sedan Jakob Adolfsson en ny chans och denna gången satt bollen i nät.

Eric Nilsson tvåmålsskytt

Adolfsson och Eric Nilsson var även inblandade i nästa Tvååker-mål. Återigen handlade det om en snabb omställning där Adolfsson rann igenom på vänsterkanten.

– ”Dolfen” får en djupledspassning till vänster och jag ser bara att det finns en öppning. Sen om han skjuter eller inte det vet jag inte men målvakten räddar den och sen är det öppet mål så det är bara att lägga in den, säger Eric Nilsson som tog Rasmus Anderssons plats till höger på mittfältet.

Ett taktiskt drag av Pierre Krantz som ville ha en mer defensiv karaktär på sin högerkant för att kunna fokusera på att vinna boll och ställa om snabbt.

– Jag har spelat det några gånger så det är ganska likt (att spela högerback). Goare att få en lite högre utgångsposition och slippa jobba hem, säger Nilsson med ett skratt och fortsätter:

– Jag tycker att det här är en match som passar oss. Vi följer matchplanen till punkt och pricka och vi vet att de är sårbara i omställningarna och vi gör det riktigt bra.

ANNONS

Utsikten fick ett rött kort

Pierre Krantz fyller i:

– Vi är sylvassa! Så bra beslut, så bra passningar bakom backlinjen när vi har kort om tid men vi gör det ändå så bra. Sen är det det vi har nött i veckan ska sägas. Vi har jobbat väldigt hårt med det. Jag är otroligt nöjd med utförandet.

Förutsättningarna blev inte sämre för Tvååker när Utsiktens Karl Bohm fick syna det röda kortet efter sin andra varning tidigt i den andra halvleken. Med en man mer på plan kunde Eric Nilsson göra sitt andra mål för dagen när han gjorde 3-0. 4-0 stod inbytte Simon Silverholt för med en knapp kvart kvar att spela. Silverholts första mål för Tvååker.

Läs mer: Adolfssons målgest - ”Vi ska ha en unge”

ANNONS