Jesper Karlsson dominerade i Sveriges U21-seger

En målgivande passning, ett ständigt orosmoln och bäst på plan. Jesper Karlsson var starkt bidragande till Sveriges U21-seger med 3-0 mot Italien.

|

Den tidigare Falkenbergs FF-spelaren, numera stjärna i IF Elfsborg, som det har ryktats kring under hela sommaren, oroade det italienska försvaret med sin snabbhet och teknik matchen igenom.

Ett sådant tillfälle var i den 29:e minuten.

Jesper Karlsson assisterade Pontus Almqvist

Efter en italiensk miss på mittplan fick Jesper Karlsson bollen och kom i ett två mot en-läge tillsammans med IFK Norrköpings Pontus Almqvist. Karlsson släppte bollen till forwarden som hittade nätet lågt i det bortre hörnet. Jesper Karlsson var även delaktig i Sveriges 1-0-mål i den tolfte minuten och fick en ”hockeyassist” på målet som även det gjordes av Pontus Almqvist.

– Vi fick en käftsmäll mot Island senast. Idag går vi ut med rätt inställning, sa Jepser Karlsson.

Karlsson själv kom till flera skottlägen och var nära att bli målskytt i slutet av den första halvleken när han avlossade ett skott från hörnet på straffområdet. Men den italienska målvakten Marco Carnesecchi tippade det hårda avslutet tippades till hörna.

– Han gör några riktigt fina räddningar som kanske hade varit mål om det inte hade varit han som stått, men jag är nöjd med min prestation.

Sverige utökade ledningen genom Gustav Henriksson i matchminut 51. Och Jesper Karlssons lekstuga fortsatte även i den andra halvleken. Han vände ut och in på de blåklädda motståndarna. Det kändes som om han gjorde lite som han ville.

– Jag gillar sådana här matcher när man möter bra spelare. Många av dem spelar i Serie A. Det är hög nivå på dem. Det taggade igång mig, sa Jesper Karlsson.

Tog en tung skalp mot Italien

I den 82:a minuten fick Niccolo Zanellato nog på 22-åringens dominans och satte in en ful och sen tackling. Men Karlsson var snabbt uppe på benen och spelade fram till den 90:e minuten då han ersattes av Falkenbergs FF:s John Björkengren.

– Jag är jobbig att möta när vi leder. Jag ville gå ut och ha kul. Man förstår att de blir frustrerande.

Segern innebar att Sverige satte käppar i hjulet för Italien i jakten på gruppsegern. Irland leder gruppen på 16 inspelade poäng på sju matcher. Sverige har plockat nio poäng på sex matcher.