Sara Nilsson tvåmålsskytt - vände matchen mot Verona

Sara Nilsson blev stor matchhjälte när hennes Florentia San Gimignano besegrade Hellas Verona. - Det är alltid gött att kunna vända en match, säger Sara Nilsson.

ANNONS
|

Hellas Verona borta och det började lite motigt för Florentia San Gimignano.

– Vi fick en straff emot oss och låg under med 0-1. Vi spelade inte bra och det var kämpigt. Samtidigt har vi spelat bra mot dem innan och alla trodde på det. Några förändringar gjordes och vi fick ny energi av det, säger Sara.

Men det var hon själv som hamnade i strålkastarljuset.

Gjorde mål på Sofia Cantores passning

I 71:a minuten kvitterade den förre Derome BK-spelaren. Passningen från Sofia Cantore var perfekt.

– Det var en brytning på mittplan om jag inte minns fel. Hon lägger in den så jag får öppet mål. Jag har en försvarare i ryggen och glidtacklade in bollen. I det ögonblicket tänkte jag bara att den skulle bara in!

ANNONS

Nilsson nöjde sig inte med det. Det blev en fullträff till när hon i 83:e minuten placerade in Florin Wagners djupledsboll.

– En jättebra boll och det blev exakt hur vi hade tänkt oss.

För Sara Nilsson var det här säsongens två första mål.

– Jag har varit lite blockerad med målgörandet, men det var skönt att det släppte lite.

I och med segern ryckte tabellsjuan Florentia SG ifrån Verona. Avståndet är nio poäng.

– Det är alltid viktigt att slå lagen under. De är ju sugna på att ta poäng mot oss. Vi har väl aldrig vunnit en match där vi känner att vi leder, till exempel med 3-0, utan vi har fått kämpa för det.

Hur firade du målen och segern?

– Bussresa hem på tre timmar! I dag (läs söndag) är vi ledig för första gången på två veckor så jag har unnat mig att käka en god lunch. Man får njuta lite idag, sen är det tillbaka till ny vecka och fokusera på nästa match.

För hennes lag väntar returmöte i italienska cupens kvartsfinal nästa söndag.

– Roma vann hemma med 4-0 i första matchen så det blir tufft. Vi har alla odds emot oss, men vi ska ändå ner och försöka göra en bra match.

ANNONS

Lita på att en formstark Sara Nilsson behövs - även då.

ANNONS