Ullared får vara nöjd med sin poäng

En semifinalist i "Gladiatorerna" förstörde Ullareds vinstsvit. Men en poäng blev det på Hedevi. - Ingen supermatch för vår del, sa målvakten Simon Grenvi Gustavsson.

ANNONS
|

Ullared- 1

Sävedalen- 1

(1–1)

Det var tung press mot Ullareds IK:s mål framför allt i andra halvlek, trots att Sävedalens Carl Havunger drog på sig sitt andra gula kort och fick kliva av planenen i 69:e minuten.

- Trots en man mindre lyckas de pressa på bra. Jag vet inte om det säger mer om vår insats i dag, fortsatte Grenvi Gustavsson som tvingades släppa in 1-1 när Gustav Ludwigsson rann igenom för lätt och placerade in bollen.

- Jag är jättenöjd med poängen, men vi släpper in deras mål för billigt. Men de kunde ha gjort några till, och vi också. Ändå var den här poängen mersmak för oss, tyckte tränaren Uno Andersson.

ANNONS

Sävedalen anföll med mycket folk. Och Gustav Ludwigsson är en profil med sin kvickhet. Men han har också tagit sig långt i tv-programmet "Gladiatorerna".

- Ja, jag hörde det. Han var riktigt duktig, erkände Andreas Litzell, som låg bakom förarbetet till Ullareds ledningsmål som Robin Hallgren bredsidade in.

Ullared tog kommandot direkt efter avspark men efter kvitteringen kom glöden av sig. Spelet mattades och var stundtals lika segt som trafiken vid vägarbetet och stoppljusen efter Gekås med riktning mot Varberg.

- Jag tycker vi kan vara nöjda med första halvan av första halvlek. Men sen är det som vi blir tagna av stundens allvar, att vi vunnit två raka matcher. Det var alldeles för oorganisatioriska beslut och bedrövligt passningsspel när vi väl får chansen, sa Uno.

I andra halvlek var det Simon Grenvi Gustavsson mot Sävedalens IF och han var verkligen på hugget. Bäst minns vi superräddningen när Christoffer Litzell blockade ett skott som såg ut att gå över Grenvi Gustavsson.

Men panterlikt avvärjde han till hörna.

- Jag ser att bollen går i en båge och gör ett frånskjut för att försöka tippa den. Och det gick ju vägen. Skönt att hålla en pinne, sa Simon.

Uno Andersson spelade in några offensiva kort i Aloand Alzahawi och Medion Kabashi, men Stafsinge-förvärven lyckades inte ändra matchbilden. Efter slutsignalen syntes det tydligt vilket lag som var mest nöjt med en poäng och vilket som andades besvikelse.

ANNONS

Pierre Krantz, tränare i Sävedalen, hade ett långt snack med domaren Hamis Memisevic från Göteborg. Krantz satt för övrigt, för det mesta under matchens gång, på en mini-campingstol tre meter utifrån avbytarbänken och skötte sin coachning därifrån.

"Det är för att han vill sitta själv och slippa höra tjötet på bänken" meddelade en av hans ledarkollegor.

ANNONS