Diego Montiel, en av fem målskyttar när Örgryte slog Varberg med 5–1. Arkivbild.

Fri entré – då bjöd Örgryte på målkalas

Örgryte bjöd på fri entré, men prestationen som gav tre poäng var sannerligen värd även en peng. De som kom till Gamla Ullevi fick se sju mål när Örgryte gjorde 5–2 på nedflyttningshotade Varberg.

|

Redan efter en halvtimmas spel i hängmatchen i superettans 28:e omgång hade Danny Ervik, Diego Montiel (straff) och Gustav Ludwigson fört hemmalaget till 3–0. Där borde matchen också ha varit avgjord men Albert Ejupis reducering på nick gav Varberg lite hopp inför andra halvlek.

- Vi slarvar mycket och kommer inte upp i nivå och då är det skönt att vi har gjort tre mål, sade Ervik i halvtid till Sportkanalen.

Ervik hade en huvudroll de första 45 minuterna. Han klackade in ledningsmålet och fixade sedan straffen som Montiel slog in.

I andra spädde Jakob Lindström och Simon Nilsson på med var sitt mål innan Emeh Izuchukwu reducerade.

Örgryte är femma på 46 poäng men har möjligheten att passera Halmstad och sluta fyra. Klubbarna möts på Örjans vall i nästa omgång.

Med två omgångar kvar av serien ligger Varberg på negativ kvalplats med 29 poäng, lika många som Värnamo som i dagsläget också ser ut att få kvala. De närmaste räddningsplankorna i tabellen är Jönköpings Södra och Gais som båda står på 31 poäng. Ned till Gefle på nedflyttningsplats är avståndet fem poäng.