Johan Lassagård, i FFF:s tröja, i kamp med Bois Albert Ejupi under en träningsmatch.
Johan Lassagård, i FFF:s tröja, i kamp med Bois Albert Ejupi under en träningsmatch. Bild: KRISTER ANDERSSON

Lassagård bidrar starkt till Värnamos succé

IFK Värnamo går som tåget i Ettan Södra och ex-FFF:aren Johan Lassagård bidrar i allra högsta grad. Och han har gått från framspelare till målskytt.

ANNONS
|

Det är lunchrast när vi når Johan Lassagård på mobiltelefonen. Han jobbar på en högstadieskola i Värnamo när han inte spelar fotboll på Finnvedsvallen.

– Jag har väl varit här nästan ett år nu. Jag blev utlånad från FFF förra hösten, säger Johan Lassagård.

Tabellen är en trevlig läsning för alla IFK:are. På 13 matcher har man plockat hela 31 poäng, vilket gör att man ligger fem poäng före tvåan i serien, Utsikten.

– Vi har varit det bättre laget mot alla lag och vunnit tio av tretton matcher. Men vi hade en tuff match senast mot Torn där det blev kryss, säger Lassagård.

ANNONS

Framgångsreceptet är hård träning.

– Vi tränar nästan varje dag. Det är en bra grupp som vill träna hårt och bli bättre.

Är det just fysträningen som är skillnad?

– Vi har löpt på, och det känns som vi har fler timmar träning i oss än motståndarna. Vi har bara släppt in sex mål och av dessa har två varit straffar och två hörnor, så där har vi byggt grunden. Sen har vi spelare som gjort mål framåt också.

Michael Kargbo har gjort åtta, men Johan Lassagård själv skuggar bakom.

– Det var länge sen jag gjorde sex mål.

Ändå har han ungefär samma roll som i Falkenbergs FF, att kunna göra sin gubbe på kanten.

– I FFF var jag också främst ytter, men jag har tränat på att bli mer attackerande mot mål i stället för att fokusera på att spela fram andra, berättar Johan.

Tränare för IFK Värnamo är den gamla VM´94-ikonen Jonas Thern.

– Han är bra tycker jag. Hård och kunnig. Han är en profil i sig och det är alltid mycket skratt och humor med. Det är självklart en viktig del. Man tycker alltid det är roligt att komma till träningarna.

ANNONS

På söndag har Värnamo hemmamatch mot halländska Tvååkers IF.

– Om två, tre veckor blir det väl spel i Halland också, men det ska bli jävligt roligt. För mig är det i alla fall som ett derby, säger Johan Lassagård som har kontrakt året ut med Värnamo.

Blir det en fortsättning i klubben?

– ...eller så är det andra lag som sett att jag varit duktig, det vet man aldrig, säger Johan Lassagård lurigt och avslutar:

– Målet är absolut att ta upp Värnamo i superettan. Sedan får vi se vad som händer.

ANNONS