Calle Deliaune Aronius stannar i HK Varberg.
Calle Deliaune Aronius stannar i HK Varberg. Bild: MATHIAS BERGELD

Calle Deliaune Aronius skriver nytt kontrakt med HK Varberg

Calle Deliaune Aronius har skrivit på ett nytt kontrakt med HK Varberg. Och nästa säsong gör han sin 20:e säsong i klubben.
– Det är häftigt, säger målvakten.

ANNONS
|

Tre och halvt år under gymnasietiden var han borta från HK Varberg, men annars har Calle Deliaune Aronius alltid representerat klubben.

Så blir det även nästa säsong. Målvakten har skrivit på en kontraktsförlängning över ett år.

– Det var självklart, konstaterar 28-åringen.

Trotjänaren berättar att HK Varbergs projekt spelade en roll i beslutet.

– Klubben har lagt fram en långsiktig plan för hur vi ska arbeta framöver. Det tycker jag låter som helt rätt väg. Vi går mot att bli en proffsigare klubb, vi vill etablera oss i ligan och vill vara ett slutspelslag. Det är precis i linje med vad jag vill, säger han.

ANNONS

Vad har blivit proffsigare under dina år i HKV?

– Allt runtomkring har blivit jättebra. Vi har bra hjälp ifall man blir skadad och vi har Staffan Olsson och Hasse (Karlsson) på plats. Nästa år finns det också planer på att få hit en målvaktstränare, vilket jag uppskattar.

Deliaune Aronius har spelat i division 3, division 1, allsvenskan och handbollsligan med HKV. Om föreningen betyder mycket för honom?

– Den här klubben har i princip varit med mig hela livet. Jag är föreningsmänniska, har tränat många lag och jobbat i klubben. Jag har många känslor ända från styrelsen till ungdomsleden. Hela klubben ligger nära mitt hjärta.

Under säsongen har Deliaune Aronius främst konkurrerat med Arturs Kugis, men även Victor Bergström. Det finns inget ont blod när den ena av dem sitter på bänken. De försöker att dra nytta av varandra.

– Vi har en jättebra dialog oss emellan. Arturs har kommit in med ett internationellt tänk och delar med sig av sina erfarenheter. Jag försöker dela med mig av mina erfarenheter om hur den här ligan fungerar till honom. Vi försöker hjälpa varandra att bli ännu bättre, säger Deliaune Aronius och fortsätter:

– Det är jättekul att han (Kugis) har kommit hit med en väldigt bra inställning. Den här säsongen har ibland han spelat och ibland har jag spelat. Det tror jag gynnar oss båda. Båda två är i en sådan ålder där det handlar om att ta två poäng. När man var yngre handlade det kanske mer om vad man själv presterade, säger målvakten.

ANNONS

Läs mer: Arturs Kugis om mardrömmen i storklubben: ”Allt gick fel”

ANNONS