Daniel Lindroos under HK Varbergs match mot Aranäs i höstas.
Daniel Lindroos under matchen mot Aranäs i höstas. Bild: Annika Karlbom

Daniel Lindroos förlänger med HK Varberg

HK Varberg fortsätter med lagbygget. Nu står det klart att Daniel Lindroos förlänger sitt kontrakt.
– De har en vision som lät lockande för mig, säger högersexan.

ANNONS
|

I går bekräftade HK Varberg en förlängning med trotjänaren Calle Deliaune Aronius. På fredagen skrev ytterligare en spelare på ett nytt kontrakt. Daniel Lindroos har förlängt.

– Främst ville jag vara med i satsningen som HK Varberg ska göra just nu. De har en vision som lät väldigt lockade för mig. De ville ha med mig under de åren och det lät lockande som sagt, säger han.

Daniel Lindroos höll till i Tumba i Stockholm innan han blev en del av HK Varberg. Nu påbörjar han sin fjärde säsong på västkusten och blir kvar till 2024. För honom var det ett givet val, men hade han kontakt med andra klubbar?

ANNONS

– Inte som har varit relevant. Inte som har lockat i alla fall.

Det är delvis klubbens resurser, bland andra Staffan Olsson, som har fått Lindroos att stanna. Men även visionen för laget om att ta nästa steg. Han menar att det är en viktig del av utvecklingen framåt.

– Vi måste först och främst hitta en stabil grund, där alla vet vad som gäller. Bli mer sammansvetsade. Jag hoppas och tror att det ska hjälpa oss att ta nästa steg.

Vad är nästa steg?

– Att komma högre upp i serien och vara kvar utan att behöva känna kniven mot strupen. Än så länge har det inte gått så dåligt, även om vi gärna hade önskat någon mer poäng. Vi har tagit jättestora steg och det ska vi fortsätta att göra.

ANNONS