St Louis Patrik Berglund firar ett av sina tre mål i matchen mot Chicago.

Hattrick av Patrik Berglund

St Louis Patrik Berglund gjorde hattrick när laget besegrade Chicago med 4–1. Segern innebär att laget har goda chanser att gå vidare till NHL-slutspelet.

|

Berglunds första mål kom i slutet av den första perioden. Joel Edmundson sköt ett skott på mål från den blå linjen som Berglund styrde in bakom Jean-Francois Bérubé i Chicagomålet.

Matchens andra period blev mållös innan en annan svensk, Erik Gustafsson, kvitterade bara sekunder innan Berglund var framme igen och tog tillbaka ledningen. Hans tredje mål och matchens sista kom i öppen kasse i matchens slutminuter.

"Jätteglad över vinsten"

"Jag hade säkert 100 tursamma studsar, men jag tar det", säger Berglund med hänvisning till 4–1-målet, enligt lagets Twitter.

Det är Berglunds andra hattrick i NHL-karriären. Han har hittills gjort 17 mål den här säsongen.

I och med segern leder StLouis med en poäng över Colorado i kampen om Western Conferences sista wild card. De två lagen möts på lördagen i säsongens sista match i grundserien. Om StLouis vinner eller om matchen går till förlängning eller straffar har laget gått vidare till slutspel för sjunde säsongen i rad.

"Jag är jätteglad över att vi vann. Vi kommer till Colorado med en bra känsla", säger Berglund.

Nylanders första mål

Alexander Nylander gjorde sitt första NHL-mål när Buffalo mötte Tampa Bay. Svensken kvitterade till 2–2 i matchen, men det hjälpte inte, Tampa tog hem matchen med 7–5. Alexander Nylander, som är lillebror till William Nylander, hämtades upp från Buffalos farmarlag för bara några dagar sedan.

- Det har jag drömt om sedan jag var liten, så det var ett surrealistiskt ögonblick, säger 20-åringen till Sportbladet efter fullträffen.

Victor Hedman gjorde mål för hemmalaget i öppen kasse i slutet av matchen. Tampa Bay kan i och med vinsten säkra segern i Eastern Conference i den sista omgången.