Sveriges förbundskapten Tomas Montén intervjuas under tisdagens pressträff med Juniorkronorna.
Sveriges förbundskapten Tomas Montén intervjuas under tisdagens pressträff med Juniorkronorna.

Juniorkronorna tillfrisknar: "Positivt"

Sjukdomsläget har stabiliserats för Juniorkronorna. Inga fler spelare har drabbats av magsjuka inför morgondagens JVM-kvartsfinal mot Schweiz.

ANNONS
|

Lagledningen törs dock inte riktigt blåsa faran över ännu.

- Johan Södergran och Joel Rönnmark (assisterande förbundskapten) blev sjuka precis innan matchen i går. Klarar vi oss till i kväll så kommer vi nog att känna att faran är över. Då har det ändå gått över 24 timmar, säger Montén.

Totalt fem spelare och två ledare insjuknade på nyårsafton. Det finns stort hopp om att de fyra spelare som insjuknade natten till i går, backarna Adam Ginning och Philip Broberg, samt forwardsspelarna Rickard Hugg och Filip Sveningsson, ska kunna spela mot Schweiz.

ANNONS

Behöver äta och dricka

- Vi kommer att hålla de fyra spelarna som blev sjuka först isolerade till i kväll, men de mår bättre och vi har förhoppningar om att de ska kunna komma tillbaka till laget i morgon, säger Montén.

- Där kommer frågan att handla om hur mycket de hinner äta och dricka och hur mycket energi de hinner få tillbaka i kroppen.

Däremot ser det värre ut för Södergran. Där görs en ny bedömning på matchdagen.

Spar på krafterna

Juniorkronorna ställde in träningen på nyårsdagen och har ingen matchvärmning på matchdagen eftersom kvartsfinalen mot Schweiz startar redan klockan 13.00 lokal tid (22.00 i Sverige).

- Det är inte optimalt, men vi bedömde att de som spelade matchen mot Kazakstan var ganska urlakade. Vi kände att om vi behöver gå med 16–17 spelare mot Schweiz så vill vi inte ödsla en massa energi på att träna. Med transport tar det 2,5 timme av dagen och det är bättre att vila.

ANNONS

- Det gäller att spara på allt och ge allt i morgon. Vi kommer att köra ett fyspass på morgonen här på hotellet, säger Montén.

TT

ANNONS