Fotbollens traditionella utvecklingsläger på Halmstad arena är de senaste offren för coronapandemin.
Fotbollens traditionella utvecklingsläger på Halmstad arena är de senaste offren för coronapandemin. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Klassiska fotbollslägren i Halmstad ställs in

Det blir inga utvecklingsläger för 15-åriga fotbollstalanger i Halmstad i sommar. Svenska Fotbollförbundet ställer in det som tidigare kallades elitpojk- och elitflicklägren.

ANNONS
|

Anledningen är förstås den grasserande coronapandemin.

– Då vi fortfarande befinner oss i en komplicerad situation i Sverige krävs det fortsatta åtgärder för att minska risken för smittspridning. Lägren i Halmstad är en viktig del i svensk fotbolls spelarutbildning, men är i år inte möjliga att genomföra utifrån nuvarande situation i samhället och med de rekommendationer och riktlinjer som finns, säger Yvonne Ekroth, chef för landslag U23/flick elit, till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Utvecklingslägren skulle i år ha arrangerats den 21–26 juni (flickor) och 28 juni–3 juli (pojkar). Lägren samlar de 768 mest lovande 15-åriga spelarna från svensk fotbolls 24 distrikt runt om i landet. De har arrangerats i Halmstad sedan 1965 (pojkar) och 1981 (flickor).

ANNONS

Lägren är också starten på fotbollens landslagsverksamhet. Efteråt sker de första uttagningarna till 15-årslagen.

– Vår ambition är förstås att kunna starta upp landslagsverksamheten till hösten ändå, givet att det rådande samhällsläget godkänner det. Vi har redan påbörjat en intensiv planering på landslagsavdelningarna för att säkerställa en alternativ process som möjliggör för oss att ha ett brett underlag för att kunna ta ut de första landslagstrupperna till hösten, säger Claes Eriksson, chef för landslag U21/pojk elit, till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Texten uppdateras

ANNONS