Adam Larsson under matchvärmningen. Han slipper avstängning och kan spela kvällens match mot Österrike.
Adam Larsson under matchvärmningen. Han slipper avstängning och kan spela kvällens match mot Österrike.

Pettersson sjuk – men Larsson spelklar

Elias Pettersson gjorde både mål och assist i senaste VM-matchen mot Frankrike. Nu missar han kvällens match mot Österrike på grund av sjukdom. Däremot har backen Adam Larsson friats och är spelklar efter den kontroversiella tacklingen senast.

ANNONS
|

Växjös guldhjälte och succéjunior bröt både mål- och poängtorkan senast mot Frankrike och såg ut att vara på gång.

Nu tvingas han avstå kvällens match.

- Det är alltid tråkigt när man missar en match på grund av sjukdom, men så är det. Det sker i bland. Det handlar om att komma tillbaka så fort som möjligt för honom, säger assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

ANNONS

Adrian Kempe tar Petterssons plats i andrakedjan bredvid centern Mikael Backlund och Gustav Nyquist. Tre Kronor anmäler ingen mer spelare utan spelar med elva forwards i kväll.

Garpenlöv vill inte säga vad det är för sjukdom – ryktet säger förkylning – utan bara att Pettersson isolerats.

Däremot undgick backen Adam Larsson avstängning för sin tuffa tackling mot franske forwarden Guillaume Leclerc. Larsson kallades till förhör med Internationella ishockeyförbundets disciplinnämnd, men friades.

- Det var jätteskönt. Han har haft en otroligt stark inledning på den här VM-turneringen och betyder mycket för oss med sitt fysiska spel och vilka signaler han sänder till sitt lag, säger Garpenlöv.

TT

ANNONS