Tre Kronor firar ett av de sex målen mot Ryssland.
Tre Kronor firar ett av de sex målen mot Ryssland.

Tre Kronor inledde med seger mot Ryssland

Förutsättningarna: en träning och nya kedjekamrater. Men det stoppade inte Tre Kronor mot Ryssland. Första matchen i genrepsturneringen Carlson Hockey Games slutade med en 6–4-seger.

ANNONS
|

Tre Kronors VM-trupp – till 95 procent klar enligt vad förbundskapten Rikard Grönborg har sagt till sajten Hockeynews – tränade tillsammans för första gången på valborgsmässoafton.

Ett dygn senare var spelarna tillbaka på isen i Globen.

Den här gången handlade det om premiärmatchen mot Ryssland i genrepsturneringen Carlson Hockey Games.

Dock inte för alla VM-spelare.

Lundqvist på läktaren

Henrik Lundqvist och Elias Lindholm satt på läktaren. Patric Hörnqvist ansluter först under torsdagen och följer med Tre Kronor till Brno för helgens matcher mot Tjeckien och Finland. Mattias Ekholm och William Nylander kommer till VM i Bratislava.

ANNONS

Tre Kronor – som i Slovakien ska försöka vinna VM-guld för tredje turneringen på raken – inledde ändå starkt.

Redan efter 2.37 skickade Joakim Nygård in 1–0 bakom Rysslands och Tampa Bays målvakt Andrej Vasilevskij.

Jesper Bratt tog den korta vägen mot mål, trots att han stoppades av en rysk back hamnade ändå pucken framför Nygård.

Eriksson gjorde två

I slutet av perioden och efter en snabb rysk spelvändning dundrade Alexander Jelesin in ett tungt, hårt slagskott bakom Jacob Markström.

I andra drog Tre Kronor ifrån.

Loui Eriksson gjorde 2–1 i powerplay, Marcus Krüger skickade in 3–1 efter en rörig sekvens framför Vasilevskij och efter 8.17 ökade Oskar Lindblom på till 4–2 i powerplay.

- Det känns bra. Det var länge sedan vi spelade match och det är skönt att vara med om det igen. Jag tycker vi spelar bra som lag, säger Eriksson om spelet i numerärt överläge till SVT.

Johan Garpenlöv, assisterade förbundskapten, i samma ämne:

- Det är många skickliga spelare som gör det här varje dag där borta (i NHL). Vi kan nog få ihop två bra powerplay när det blir dags, säger han till SVT.

ANNONS

Efter 6.37 av tredje perioden ökade Eriksson på till 5–2 innan Michail Grigorenko stod för ytterligare en rysk reducering. I slutet satte Mario Kempe 6–3 i tom målbur. Nikita Kutjerov gjorde Rysslands sista mål.

För Tre Kronor fortsätter Carlson Hockey Games i Brno, där de i helgen möter hemmalaget Tjeckien och Finland. VM avgörs i Slovakien den 10–26 maj.

TT

Fakta: Tre Kronors VM-förberedelser

Lördag: Tjeckien i Brno.

Söndag: Finland i Brno.

I ishockey-VM i Slovakien, 10–26 maj, inleder Tre Kronor mot Tjeckien. Sedan väntar ytterligare gruppspelsmatcher mot Italien, Norge, Österrike, Schweiz, Lettland och Ryssland.

ANNONS