Envalls återkomst slutade med historisk seger

En efterlängtad premiär blev också en match där Warberg IC skrev historia. - Sjukt kul att få vinna. Det är så jäkla gött att vi tar de här poängen för vi förtjänar det, sa Andrea Envall.

ANNONS
|

Återvändande stjärnan Andrea Envall var tillbaka i SWC för SSL-match efter sin säsong i Pixbo. Hon och resten av förstafemman med Sandra Hawerman, Sofie Karlsson framför Ida Örnqvist och Moa Gregorsson drog med sig hela gänget.

– Förhoppningsvis ska vi kunna producera. Vi har två målgörare och ”Soff” som sätter fart på spelvändningarna. Samt duktiga backar. Alla vill framåt och vem som helst kan avgöra, sa Andrea Envall sörplandes kaffe efter 7-5-vinsten.

Aldrig tidigare har Warberg vunnit en seriepremiär på damsidan i Superligan.

– En krigarinsats av oss. Vi har ju inte mött ett man-man-spel på flera år. Vi löser det stundtals riktigt bra, fortsatte Andrea.

ANNONS

Nykomlingen Lund spelade frejdig innebandy och irriterade Warberg med sina löpningar. Wic hamnade också i underläge sedan Ella Hammar bågat och skjutit in 1-0 i powerplay med ett lågt skott bakom Hanna Svensson.

Wics landslagslägerduo Envall och Hawerman vände dock till 2-1 efter mål och assist från bådas håll. Det var svängigt spel fram och tillbaka men bara 3-2 i avslut på mål i första perioden.

I mitten av andra perioden tryckte Envall in sin andra kasse för dagen. Hon tog ett extra varv efter att första ha prickat stolpen. När sedan nyförvärvet Cecilia Habib Westh lyckades med en köksvägen-fräckis gick Warberg fram till en 4-1-ledning.

Men att spela på resultatet har aldrig varit lagets grej.

– Vi stressar upp oss och är inte vana att ha ledningen. Vi borde ha lugnat ner spelet. I år ska det bli ändring på det. Det är bit på vägen kvar, sa Andrea.

Lunds IBK, anförda av fyramålsskytten Minna Karlsson, kröp närmare till både 3-4 och 4-5 innan Warberg kunde sätta in en avgörande stöt. Söderhamns-dottern Sanna Olsson visade med bravur att det står ordet ”måltjuv” på hennes visitkort.

– Det gäller att vara på hugget på returerna. Allt kan gå in om man störtar på mål och petar, sa Sanna.

ANNONS

Det blev två mål från Sannas sida, 5-3 och 7-4. En retur och en styrning. Båda i samarbete med Amanda Johansson.

– Styrningen tar antingen på klacken eller klubban. Jag gillar att vara där och trycka på kassen, sa Handels-studenten som hamnat i Warberg via Pixbo och Göteborgs IBK.

– Superkul att två nykomlingar gör var sin kasse. Det är jätteroligt att de får kliva fram. Men jag hade inte förväntat mig något annat, de är duktiga och att vi gör sju kassar, det hör verkligen inte till vanligheterna, sa Andrea Envall.

Kent Göransson varnade lite för den här matchen eftersom Wic haft det svårt tidigare i premiären.

– Det sitter i bakhuvudet, och dessutom att möta en nykomling som har mycket energi och några riktigt bra spelare.

Wic-tränaren tog en time out i mitten av andra perioden.

– Det fanns lite att förbättra och har man en time out är det lika bra att använda dem. Sista tio där var vi klasser bättre än dem. Vi ska bli jobbiga att möta i år.

Warberg IC-Lunds IBK 7-5 (2-1, 2-1, 3--3)

Målen, W: Andrea Envall 2, Sanna Olsson 2, Sandra Hawerman, Cecila Habib Westh, Sofie Karlsson.

Domare: Josefine Hedelind och Kevin Cardell

Så startade Warberg:

Mv: Hanna Svensson

Förstafemman: Ida Örnqvist, Moa Gregorsson - Sofie Karlsson, Andrea Envall, Sandra Hawerman

Andrafemman: Sofie Greften, Amanda Ahola - Johanna Johanssonm Alice Bengtsson, Cecila Habib Westh

Tredjefemman: Maja Nakamura, Pernilla Hermansson - Camilla Halldén, Amanda Johansson, Sanna Olsson

ANNONS