Hannes Karlsson har testat positivt för coronaviruset.
Hannes Karlsson har testat positivt för coronaviruset. Bild: Robert Boman

Spelare i Wic coronapositiva – missar matchen mot Åstorp/Kvidinge

Hannes Karlsson och Zeb Johnsson har testats positiva för coronaviruset. Dessutom har Philip Subiabre satts i karantän efter ett positivt coronatest i hans närhet.
– Klart att det kommer att ske vissa förändringar inför matchen, säger tränare Anton Drake.

ANNONS
|

Warberg jagar förstaplatsen i Allsvenskan, med tre poäng under serieledande Karlstad. På onsdagen ställs de mot tabelltian Åstorp/Kvidinge på bortaplan, men får åka till Skåne utan tre av spelarna.

– Det är två som har testat positivt för corona och en som är i karantän. Men vi har inte fått in det i truppen och inte sett några symtom på andra spelare, säger Drake.

Borta minst en vecka

Det är Hannes Karlsson och Zeb Johnsson som har drabbats av coronaviruset och de fick sina positiva test under måndagen. Samtidigt har Philip Subiabres en person i sin närhet som har testat positivt och har därför satts i karantän. De kommer att vara borta från laget i minst en vecka samt två symtomfria dygn.

ANNONS

– Vi har inte setts sedan i torsdags och jag upplever att vi sköter det bra. Vi har våra regler för hur vi ska jobba och vi håller truppen under noga uppseende.

Att Karlsson, Johnsson och Subiabres saknas innebär att framför allt träningarna har blivit annorlunda.

– Hannes har ju spelat mycket och haft en tung roll. Det är klart att det kommer att ske vissa förändringar i matchen och vi har tänkt om. Men det som slår oss hårdast är att det är svårt att få till bra träning med tre spelare kort på träningarna.

”Måste prestera på topp”

Enligt Drake har Wic en god chans att vinna över Åstorp, men menar samtidigt att inga matcher är givna.

– Vi förlorade mot Onyx hemma och avgjorde sent mot Åby borta. Lagen i serien är bra, vi spelar ju i samma serie som dem. Man måste prestera på topp annars är det lätt hänt att man tappar någon poäng, säger Anton Drake.

Läs mer: Johan Astbrant blir ny tränare i Warberg IC

ANNONS