Vändningen. Rikard Eriksson hade stor del i att Warberg fick med sig en poäng.

Stark upphämtning räckte inte för Wic

Det blev en dramatisk match när Växjö gästade Warberg. Matchen slutade 5-5 efter en stark vändning av hemmalaget som låg under med 4-1 i andra perioden.

|

Warberg IC var inte alls på tårna när domaren blåste i gång matchet mot Växjö Vipers. Det var också bortalaget som tidigt tog ledningen med 1–0 genom en bjudning från hemmalaget. Historien skulle upprepa sig när Växjö utökade ledningen till 2–0, även det här var en bjudning från hemmalaget.

Växjö hade snabba omställningar och tvekade inte att skjuta när läge gavs, där Wic:s målvakt Per Svedin gjorde några svettiga räddningar och såg till att ledningen inte var större.

Det närmsta hemmalaget kom en reducering i första perioden var ett ribbskott från Joakim Andersson.

– Vi var väldigt frustrerade efter första perioden. Det är svårt att göra något åt bjudningar, men vi var inte på tårna från början och det får jag och ”Bagarn” titta på, sa Warbergs tränare Oscar Lundin.

I andra perioden var det Warberg som höjde tempot en aning och det dröjde inte länge förrän Per Svedin friställde Sebastian Welin–Odeback som petade in reduceringen. Men strax därefter när Wic började ta över matchen mer och mer så var det individuellt misstag som ställde till det.

Växjö hann utöka till 4-1 innan hemmalaget vaknade och startade upphämtningen. Först att näta var Martin Emanuelsson, som utan assist fick göra sitt första mål för säsongen. Knappt en halv sekund senare var det Daniel Karlander som direktsköt in reduceringen på pass från spelskicklige Rikard Eriksson.

Innan perioden var slut skulle Warberg kvittera och det var Rikard Eriksson som satte 4-4 i powerplay.

– Jag tycker att vi äter oss in i matchen lite som mot Mullsjö senast. Vi blir tyngre och starkare ju längre matchen går, förklarade Lundin.

Den tredje perioden hann knappt starta innan Wic tog ledningen för första gången i matchen. Och återigen var det Eriksson som serverade kedjekompisen Karlander som kunde göra sitt andra mål för matchen.

Det var spännande i slutet av matchen där utvisningar höll på att ställa till det för hemmalaget. När två Warbergspelare satt på botbänken kunde Växjö kvittera till 5-5.

– Kryss var välförtjänt till slut, menade Lundin.

Warberg fick sedan en ypperlig chans att avgöra i powerplay, men det ville sig inte riktigt. Och med drygt tre minuter kvar fick Wic ännu en spelare utvisad men kunde hålla undan.