Nya namn i Wic. Maria Berhe och Rebecca Mårtensson har skrivit på för Warbergs damlag, Elin Nordin funderar ett tag till.
Nya namn i Wic. Maria Berhe och Rebecca Mårtensson har skrivit på för Warbergs damlag, Elin Nordin funderar ett tag till.

Tre nya profiler på väg in i Warberg

Warberg IC ligger inte på latsidan. Redan vid gårdagens provträning ritade två nyförvärv på för damlaget – och ett tredje är nära. – Jag är nere över helgen för att lära känna folket och höra vad de har att erbjuda, men det känns lockande, erkände Iksus Elin Nordin, 21.

ANNONS
|

Det var lite si och så med bollkänslan hos Warbergs-tjejerna som inte rört en innebandyklubba på drygt en månad. Stanstads poängdrottning Rebecca Mårtensson var där och gästspelade och skrev på kontrakt.

30 poäng blev det för henne på 16 matcher i samma serie som Wic.

– Jag har ju mött Warberg innan och det är ett roligt lag att möta, därför är jag här nu. Jag känner att jag vill komma bort från Skåne och klara mig på egen hand, sa Mårtensson, 19, för övrigt dotter till en gammal skyttekung i fotboll, Trelleborgs Benny Mårtensson.

– Jag har ju spelat fotboll jag också, men det är bara innebandy som gäller nu, försäkrade hon.

ANNONS

Tränaren Curt Söderström vet vad Rebecca kan tillföra:

– Vi får in en riktig ”killer” och en högerskytt.

Klar är också Sävar-målvakten Maria Berhe, 23. Hon flyttar från Norrland ner till Göteborg, för att plugga mänskliga rättigheter. Precis som Täftea-tjejen Elin Nordin har hon haft Mikael Aidanpää som målvaktstränare.– Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör att han är bra, men man känner att man alltid hamnar i fokus, sa Maria, som även tillhört Umeå City och Sollefteå.

– Men i Sollefteå var det inget drag alls. Här har man hittat ett lag som satsar.

Elin Nordin stod andra halvan av årets SM-final som IKSU förlorade mot Rönnby.

– Du jag vill helst inte prata om den! Jag är fortfarande arg. Vi var ju så mycket bättre, säger Elin som redan bestämt sig för att lämna kluben.

– Det klickade inte mellan mig och tränarna där i år och då gäller det att hitta nya utmaningar.

Har du fått några andra anbud?

– Nej, jag tror inte folk vet om att jag ska lämna IKSU, men Curt jagade mig direkt efter SM-finalen.

ANNONS

Något som talar för Wic är den damsatsningen som görs - och den nya hallen SWC.

– Man har hört mycket bra om Warberg, men det här är unikt. Man är helt mållös, säger Elin.

Den slutliga A-truppen kommer landa på 16 spelare plus två målvakter. Fyra spelare från division 2-laget kommer dessutom flyttas upp till varje träning.

Klart är att målvakten Åsa Söderblom lämnar för att studera till optiker i Stockholm.

ANNONS