Zlatan Ibrahimovic reagerar efter att ha fått sitt mål underkänt för offside.

Zlatan bortdömd när LA Galaxy föll

Zlatan Ibrahimovic jobbade fram till två mål men fick ett eget bortdömt när hans Los Angeles Galaxy förlorade på hemmaplan mot New York RB med 2–3 i den amerikanska ligan MLS.

|

Gästerna tog ledningen tidigt i matchen genom mål av Daniel Royer. Los Angeles fick in bollen strax därefter men målet dömdes bort för offside sedan domaren funderat på saken.

I början av andra halvlek utökade New York ledningen. Galaxys första mål kom efter en timmes spel när Ola Kamara, läckert framspelad av Ibrahimovic, överlistade New Yorks målvakt.

Hoppet tändes för hemmalaget några minuter senare, Ibrahimovic slog en hörna från vänster som Giovani dos Santos petade in i mål.

Inte långt därefter såg Ibrahimovic ut att bli matchvinnare när han själv gjorde mål, men det dömdes bort för offside efter videogranskning. LA Galaxys tränare rasade över domslutet medan Ibrahimovic själv var mer återhållsam efter matchen:

- Jag vet inte om det var offside, mitt mål, men det spelar ingen roll. Jag kommer aldrig med några ursäkter eller skyller på domaren, sade han till LA Galaxys sajt.

I 83:e minuten fick New York straff efter en hands på en LA-spelare. Alejandro Romero Gamarra fastställde slutresultatet 3–2 med en hårt slagen boll intill vänstra stolpen.

Zlatan Ibrahimovic var inte övertygad om att straffen var korrekt dömd, men betonade att laget måste jobba hårdare.

- Det är en laginsats och vi måste göra mycket mer, den saken är klar. Vi måste jobba hårt.

Ibrahimovic bekräftade tidigare i veckan, efter mycket spekulationer, att han inte är aktuell för VM-spel i Ryssland i sommar.