”Vanlig” julafton med fylla, brand och inbrott

När polisen summerar hur julafton i Halland passerade använder de ordet ”vanligt” som i som vanligt. Lite fylla, något inbrott och någon brand. Övriga regioner har rapporterat om fler larm om våld i hemmet, men det är inget som polisen ser stämmer in för Halland.

ANNONS
|

– Det är alltid en del relationsärenden vid sådana här tider. Bråk mellan pojk- och flickvän eller man och hustru - och en hel del berusningar. Det brukar ju tyvärr bli så på julen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Men att det skulle sett värre ut än vanligt gällande relationsbrott, som andra regioner vittnat om under natten, går inte att se här.

– Nej, det kan jag inte säga. Det var en ganska normal julafton, inget mer än vanligt.

Andra brott och olyckshändelser som förknippas med julen är trafikolyckor, bränder och inbrott.

Exempel på sådant går att hitta i polisens rapporter från gårdagskvällen.

ANNONS

I Varberg spårade en trafikolycka ur vid 22-tiden. En man i 30-årsåldern stannade till vid trafikolyckan och tyckte att den ene föraren luktade alkohol. När mannen försökte envarsgripa föraren hoppade passageraren ur bilen och slog mannen. Föraren sprang då iväg.

LÄS MER:Slagsmål efter trafikolycka - förare försvunnen

Vid klockan ett på natten åkte räddningstjänsten ut till Gullbrandstorp i Halmstad efter att en brand, som startat i en kamin, brutit ut. De boende kunde ta sig ut själva och polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

När folk traditionsenligt firar jul med anhöriga och lämnar sina egna hem brukar också inbrottstjuvarna se sitt läge.

I Falkenberg slog en kvinna larm efter midnatt efter att ha upptäckt att någon brutit upp hennes fönster och sökt igenom hennes bostad. Enligt polisen är det dock oklart vad som saknas.

ANNONS